"nemušte optužbe"

Tomanović o Fuštićevom dopisu: Preletači nemaju pravo na etičke lekcije

"Na najavljenom kongresu DPS-a će se odlučivati i o promjenama, i Fuštić o tome, sada kao bivši član partije, ne treba da brine", navodi predsjednik OO DPS Bar

18118 pregleda 11 komentar(a)
Tomanović, Foto: DPS
Tomanović, Foto: DPS

Preletača je bilo i biće, ali takvima ne pripada pravo na moralne tirade i na etičke lekcije, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru, Dragoslav Tomanović, povodom dopisa koji je bivši član i odbornik DPS-a Miloš Fuštić uputio Opštinskom odboru te partije u Baru.

"Velika partija, kakva je DPS, svjesna je da u njenim redovima ima i onih koji su svoju pripadnost stranki bazirali na karijerizmu i, najčešće, nerealnim ličnim ambicijama. Očekivati je da će takvi, sa prvim izbornim rezultatom koji je ispod dosadašnjih, procijeniti da je vrijeme da se 'spakuju' jer nijesu spremni na ljudsku, političku, niti bilo koju drugu vrstu dosljednosti", navodi Tomanović.

Fuštićev dopis je, dodaje, prepun "nemuštih optužbi u oblandama samopohvala i fraza o časti i patriotizmu."

"Ništa u takvom recitalu nije uočio što bi ga možda omelo da zadrži odbornički mandat koji je, da podsjetimo, dobio na izbornoj listi DPS. Pošteno, nema što! Dopunjava svoju "junačku" ostavku na članstvo u OO DPS Bar, beskrupulozno optužujući nas istaknute članove partije kojoj je do juče pripadao. Za takav karakterni i moralni sklop - logično. Naime, treba se, ako je moguće, kvalifikovati kod nove parlamentarne većine, ne bi li se našlo novo uhlebljenje. U redu, reći će neko, nije to novost na političkom nebu. Preletača je bilo i biće. No, takvima ne pripada pravo na moralne tirade i na etičke lekcije. Stoga, predlažem da prije svake buduće polemike pronađe u rječniku značenje riječi rad, čast i poštenje, pa kad to savlada neka piše šta god mu volja", kazao je Tomanović.

On je kazao da je rezultat DPS-a na posljednjim parlamentarnim izborima u Baru za respekt i da je produkt kontinuiranog rada na svim nivoima unutar partijskog sistema. "Zahvaljujući uspješnom sinergičnom radu političkog direktora DPS-a i koordinatora za Bar, predsjednika Opštine Bar, predsjednika Opštinskog odbora, kompletne partijske infrastrukture, aktivnom učešću Savjeta mladih i mjesnih odbora, u Baru je ostvarena pobjeda naše partije".

Građani Bara su, kako dodaje, prepoznali trud, istrajnost i vrijednosti Demokratske partije socijalista i "dali svoj glas i povjerenje, i dalje najjačoj partiji u Crnoj Gori".

"Na ovakvom izbornom rezultatu se posebno treba zahvaliti predanom radu i trudu rukovodstva i članova mjesnih odbora. U ovom specifičnom i teškom periodu, kako zdravstvenom, tako i ekonomskom, jasno se pokazalo ko je ostao dosljedan evropskom sistemu vrijednosti, dosljedan Demokratskoj partiji socijalista, koja je svakog svog člana, simpatizera i građanina, uvažila i stvorila ambijent i perspektivu, bezbroj mogućnosti za napredovanje i usavršavanje, što će i ubuduće biti slučaj."

Da je rad u kancelariji DPS-a Bar bio na zavidnom nivou, navodi Tomanović, govori izborni rezultat "kome je doprinio rad svih njenih pristalica kao da su jedno". "Veliko povjerenje građana Bara koje se ogleda u 9.696 osvojenih glasova govori da je Opštinski odbor DPS-a u Baru interese i težnje građana stavljao kao svoj prioritet. Slabe karike koje su postojale, povod su da sebe dalje analiziramo i nastavimo rad sa istim ciljem. Na najavljenom kongresu DPS-a će se odlučivati i o promjenama, i Fuštić o tome, sada kao bivši član partije, ne treba da brine. Demokratska partija socijalista je Crnoj Gori vratila dostojanstvo, vodila je putem evropskih sistema vrijednosti, putem sigurnosti i ekonomske stabilnosti i sada više nego ikada ima motivaciju i volju da dodatno ojača svoju partiju i krene u nove pobjede", zaključuje Tomanović.

Preporučujemo za Vas