Bečić: Parlamentarna saradnja doprinijeće zbližavanju Crne Gore i Palestine

"Alhantuli je čestitao Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine i poželio puno uspjeha, sa nadom da će ostvariti saradnju za dobrobit građana obije države", kaže se u saopštenju

4239 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka u Skupštini, Foto: Skupština Crne Gore

Parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza Crne Gore i Palestine, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Alekse Bečića i ambasadora Palestine u Crnoj Gori, Rabija Alhantulija.

Bečić je izrazio zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dvije države, uz očekivanje da će Crna Gora i Plaestina sarađivati na bilateralnom i multilateralnom nivou

"Alhantuli je čestitao Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine i poželio puno uspjeha, sa nadom da će ostvariti saradnju za dobrobit građana obije države", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Bečić upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva Skupštine koji se odnose na reformu pravosuđa i sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

"Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države", kaže se u saopštenju.

Ističe se da je posebna pažnja posvećena i razvijanju prijateljstva između Palestine i Crne Gore, sa posebnim osvrtom na snaženje ekonomske i kulturne saradnje.

Bonus video: