Marković i Dačić: Princip regate je jedini ispravan pristup u evrointegracionim procesima

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Srbija njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i da obje države vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu
5 komentar(a)
Duško Marković, Ivica Dačić, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Ivica Dačić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.01.2018. 12:30h

Crna Gora i Srbija smatraju da je jedini ispravan pristup evrointegracionim procesima princip regate, odnosno vrednovanja rezultata svake države zasebno, saopšteno je nakon razgovora premijera Duška Markovića i prvog potpredsjednika Vlade Srbije, Ivice Dačića.

Dačić boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Srbija njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose i da obje države vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu.

"Istaknuto da je prioritet i Crne Gore i Srbije na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje autoputem kao i obnova kompletnog željezničkog pravca Beograd – Bar", kaže se u saopštenju crnogorske Vlade.

Zajednički je ocijenjeno da se Crna Gora i Srbija međusobno podržavaju u procesu evropskih integracija, da se zalažu za evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

"Ali da su obje države čvrsto na stanovištu da je jedini ispravan pristup evrointegracionim procesima princip regate odnosno vrednovanja rezultata svake države zasebno", kaže se u saopštenju.

Marković i Dačić ocijenili su da će predstojeća zvanična posjeta predsjednice srpske Vlade Ane Brnabić Crnoj Gori predstavljati dodatni impuls za unapređenje odnosa i saradnje.

Bonus video: