SNP: Incident u Beranama ispad koji ne smije biti tolerisan

"Skupimo snagu za korjenite reforme koje nas očekuju, a koje će zahtijevati zajedništvo i slogu svih"

5143 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je, kako navode, incidente koji su se juče desili u Beranama tokom fudbalske utakmice između Jezera i Budućnosti.

"Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da grupu huligana, koja je na vjerskoj osnovi vrijeđala članove tima iz Plava, a potom i demolirala automobil jednog od navijača Jezera, što prije procesuira i sankcioniše na adekvatan način", saopšteno je iz SNP-a.

Ističu da je Crna Gora multinacionalna i multikonfesionalna sredina. "I to je naše bogatstvo kojim treba da se dičimo. Ovakvi ispadi bilo kojeg pojedinca ili grupe su nedopustivi i ne smiju biti tolerisani u demokratskom društvu, koje pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji."

SNP poziva građane na mir, toleranciju, uvažavanje različitosti i međusobno poštovanje.

"Istorijski trenutak kojem svjedočimo, smjena tridesetogodišnje diktatorske vlasti, mora značiti i promjenu nas samih na bolje. Moramo se okrenuti jedni drugima i sagledati realne probleme sa kojima se suočavamo, a to su prije svega nesvakidašnja zdravstvena i ekonomska kriza. Skupimo snagu za korjenite reforme koje nas očekuju, a koje će zahtijevati zajedništvo i slogu svih", saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: