Odgovor novinara na saopštenje NOVE: Potvrđeno kašnjenje Mandića, a imovinom se nismo bavili

U tekstu CIN-CG navodi se da je Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula postupak protiv protiv predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića i predsjednika podgoričkog odbora te partije Radoša Zečevića, zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju korupcije, odnosno nijesu na vrijeme predali imovinske kartone

10255 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novinar CIN-CG Miloš Rudović odgovorio je na reagovanje Nove srpske demokratije, u vezi prijavljivanja imovinskih kartona Andrije Mandića i Radoša Zečevića.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

U tekstu CIN-CG navodi se da je Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula postupak protiv protiv predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića i predsjednika podgoričkog odbora te partije Radoša Zečevića, zbog sumnje da su prekršili Zakon o sprečavanju korupcije, odnosno nijesu na vrijeme predali imovinske kartone.

Mandić je 15. juna podnio ostavku na mjesto poslanika, koja je dan kasnije konstatovana na sjednici Skupštine Crne Gore. Njegovo poslaničko mjesto popunio je Radoš Zečević. Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da Agenciji dostavi imovinski karton u roku od 30 dana od dana prestanka funkcije. Takvu obaveza postoji i prilikom imenovanja.

Mandić i Zečević su imali nedjelju dana priliku da odgovore na pitanja CIN-CG o pokrenutom postupku ASK, ali nijesu odgovorili. U reagovanju koje je potpisao potpredsjednik podgoričkog odbora NSD Koča Đurović se navodi da je on saopštio i direktorici ASK činjenice “vezano za razloge kašnjenja predaje izvještaja”, potvrđujući tako navode iz teksta CIN-CG.

Ostali detalji iz reagovanja se, po svemu sudeći, odnose na neke druge medije, jer se novinar CIN-CG u ovom tekstu nije bavio imovnim stanjem Mandića i Zečevića.