"INFORMATIVNA SLUŽBA NAPRAVILA NENAMJERNU GREŠKU"

NSD: Izvještaj pisala Mandićeva savjetnica, izvinjavamo se Urbanu

"Predsjednik Mandić je upoznao ambasadora sa jednom lošom i štetnom pojavom da postoje političari koji misle da ambasade stranih država treba da sastavljaju Vladu Crnu Gore. Istaknuto je da je za NSD to neprihvatljivo i smatramo da to ne bi trebale ambasade da rade u bilo kojoj drugoj državi, uključujući i državu uvaženog gosta. Nije registrovano da je ambasador Karel Urban imao suprotno mišljenje vezano za ovaj stav"

2318 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

Informativna služba Nove srpske demokratije (NSD) je napravila nenamjernu grešku jer je propustila da upozna kolege iz ambasade Češke sa sadržajem izvještaja sa sastanka predsjednika NSD Andrije Mandića i ambasadora Češke Karela Urbana, saopšteno je iz NSD.

"Izvještaj je pisala savjetnica gospodina Mandića, koja je prisustvovala sastanku i on u svojoj osnovi ima sadržaj sastanka na kome su razmijenjena mišljenja o postizbornim prilikama u Crnoj Gori. Predsjednik Mandić je upoznao ambasadora sa jednom lošom i štetnom pojavom da postoje političari koji misle da ambasade stranih država treba da sastavljaju Vladu Crnu Gore. Istaknuto je da je za NSD to neprihvatljivo i smatramo da to ne bi trebale ambasade da rade u bilo kojoj drugoj državi, uključujući i državu uvaženog gosta. Nije registrovano da je ambasador Karel Urban imao suprotno mišljenje vezano za ovaj stav", ističe se u saopštenju NSD.

Iz te partije su kazali da posljednju rečenicu izvještaja, u kojoj se kaže da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova, kao rezultat korupcionaškog djelovanja prethodne vlasti, kako u polju ekonomije, tako i u polju vladavine prava i borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, izrekao je Andrija Mandić i sa ona nije bila usaglašena sa ambasadorom Urbanom.

"Ovim putem se izvinjavamo Nj.E. Karelu Urbanu na nenamjernom propustu naše informativne službe", zaključuje se u saoptenju NSD.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Ambasada Češke: Distanciramo se od saopštenja NSD-a