"PRIJEKO POTREBNO UJEDINITI CRNU GORU"

Joković razgovarao sa Krivokapićem: Izražena zajednička želja za postizanjem skorijeg dogovora oko formiranja Vlade

On je, dodaje se u saopštenju, najsrdačnije pozdravio napore Dritana Abazovića i URE na putu istrajnosti u borbi protiv režima DPS-a i pozdravio njihove najave podrške rješenjima vezanim za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je duboko podijelio Crnu Goru

7698 pregleda 115 reakcija 9 komentar(a)
Joković i Krivokapić, Foto: SNP
Joković i Krivokapić, Foto: SNP

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković danas je u Podgorici razgovarao sa kandidatom za mandatara i osiocem liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem, saopšteno je iz SNP-a.

Oni su kazali da je zajednički još jednom konstatovano da su građani 30. avgusta dali glas promjenama i nekoj novoj, bogatijoj i evropskoj Crnoj Gori.

"U tom pravcu izražena je zajednička želja za postizanjem skorijeg dogovora oko formiranja nove Vlade, kao i donošenjem najboljih kadrovskih rješenja, koji će odgovoriti izazovima ekonomskih i svakih drugih reformi", navodi se u saopštenju.

Joković je, kako dodaju, istakao činjenicu da je SNP u kadrovskom i svakom drugom pogledu spremna da, zajedno sa ostalim konstituentima nove vlasti uspješno odgovori postavljenim zadacima, kao što je spremna da uspješnim vođenjem politike ujedini Crnu Goru, što je prijeko potrebno na evropskom putu usvajanja demokratskih načela i standarda.

"Joković smatra izuzetno svrsishodnim da se oko svih kadrovskih rješenja dođe dogovorom prilikom prvog kruga zajedničkih pregovora. Time ćemo dodatno poslati poruku odgovornosti i spremnosti da se što hitnije uhvatimo u koštac sa ogromnim problemima naslijeđenim od prethodne vlasti", navodi se u saopštenju.

On je, dodaje se u saopštenju, najsrdačnije pozdravio napore Dritana Abazovića i URE na putu istrajnosti u borbi protiv režima DPS-a i pozdravio njihove najave podrške rješenjima vezanim za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je duboko podijelio Crnu Goru.

"Socijalistička narodna partija će nastaviti sa vođenjem konstruktivne politike, svjesni činjenice da su pred nama teški zadaci, ali i istorijska odgovornost pred građanima Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas