"KAO ŠTO SAM I JAVNO OBEĆAO"

Medojević: Podnijeću ostavku na mjesto poslanika nakon izbora Vlade

On je potvrdio "Vijestima" da će ga u skupštinskoj klupi zamijeniti politički direktor PzP Dejan Vujisić

46580 pregleda 297 reakcija 50 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević podnijeće ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore nakon formiranja Vlade.

On je potvrdio "Vijestima" da će ga u skupštinskoj klupi zamijeniti politički direktor PzP Dejan Vujisić.

"Kao što sam i javno obećao podnijeću ostavku na mjesto poslanika u Skupštini odmah nakon izbora prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore. Padom režima Đukanovića ostvaren ie moj najvažniji lični politički cilj", rekao je Medojević.

On je dodao da je vrijeme da se bavi implemetacijom programa PzP u Vladi ako bude u njoj ili ozbiljnim reformama PzP koja, kako je kazao Medojević, mora da se mijenja u novim uslovima, nakon velikih političkih promjena.

Medojević je u prethodnim medijskim istupima iskazao interesovanje za angažman u sektoru bezbjednosti, posebno u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB).

PzP-u je nakon parlamentarnih izbora pripalo pet od 27 mandata sa liste "Za budućnost Crne Gore.

Partija na čijem je čelu Medojević formirao poseban poslanički klub u Skupštini.

Takav postupak je objašnjen težnjom da stranka ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku standardima EU i NATO.

Prethodno je Branka Bošnjak u emisiji na A1 televiziji izjavila da su ona, Medojević i Branko Radulović predložili funkcije u budućoj Vladi Crne Gore, te da je na mandataru da odluči o prijedlogu, ali isto tako i da obrazloži u slučaju da on bude odbijen.