"NEOZBILJNO I NEDOLIČNO PONAŠANJE UČITELJICE UZ BARA"

URA: Prosvjetni radnik koji poziva učenike na okupljanje bez zaštite od koronavirusa ne zaslužuje tu titulu

"Očekujemo od uprave i organa škole da brzo odreaguju i na odgovarajući način se ponesu prema ponašanju pomenute prosvjetne radnice"

8334 pregleda 342 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Najnovije ponašanje učiteljice iz Bara može se okarakterisati samo krajnje neozbiljnim i nedoličnim jednog prosvjetnog radnika, ocijenjeno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Kažu da im nije namjera da komentarišu incidentne situacije na dnevnom nivou sve dok nadležni rade svoj dio posla ali da reakcija ne smije izostati onda kada jedan prosvjetni radnik umjesto da djeluje edukativno na najmlađe generacije svoje djelovanje usmjeri u sasvim suprotnom smjeru.

"Kada se naša država suočava sa velikim problemom kakav je epidemija koronavirusa i kada smo prva država u Evropi po broju zaraženih na osnovu broja stanovnika prosvjetni radnik koji poziva svoje učenike na okupljanje a uz to bez ikakvih mjera zaštite od koronavirusa zaista ne zaslužuje da nosi tu titulu. Takav stepen nedoličnosti i krajnje neozbiljnosti zaslužuje sankcionisanje", poručuju iz URE.

Oni dodaju i da je krajnje neuksuno da prosvjetni radnik kanal koji služi za komunikaciju (u uslovima epidemije COVID19) sa svojim učenicima zloupotrebljava u druge svrhe koji ne odgovaraju realizaciji predviđenog školskog plana i programa.

"Očekujemo od uprave i organa škole da brzo odreaguju i na odgovarajući način se ponesu prema ponašanju pomenute prosvjetne radnice", zaključuju u URI.

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Učiteljica iz Bara pozivala đake na moleban

Preporučujemo za Vas