Krivokapić: Do 8. novembra uputićemo predlog za novu Vladu

Kandidat za mandatara je najavio da će danas uputiti pozive svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u formiranju vlade i da tako, kako je kazao, daju doprinos

62013 pregleda 3190 reakcija 72 komentar(a)
Bečić, Krivokapić i Abazović, Foto: Luka Zeković
Bečić, Krivokapić i Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2020. 14:29h

Današnji dan je još jedan dan pobjede demokratije, saopštio je lider koalicije "Za Budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić nakon konsultacija koje je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održao sa njim, te liderom koalicije "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i liderom koalicije "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem o mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore .

Đukanović je ranije poručio da će danas uputiti predlog Skupštini Crne Gore da Krivokapić bude mandatar.

"Nakon 30. avgusta, 23. septembra i danšnjeg dana - sve je jasno. Svi trebaju da znaju da je narodna pobjeda doživjela formalizovanje. Ovo je samo još jedan dokaz unapređenja političke kulture. Imali smo otvoren, jasan, konkretan odgovor gospodina predsjednika Đukanovića. On je sa svojim ovlašćenjima mogao da pravi drugu kombinatoriku. Prilikom dolaska u Skupštinu sa 41 potpisom obezbijedili da ta procedura bude kraća", rekao je Krivokapić.

Krivokapić daje izjavu za medije
Krivokapić daje izjavu za medijefoto: Luka Zeković

On je dodao da će do 8. novembra ponuditi predlog za novu Vladu.

"Vrlo brzo ćemo uputiti Skupštini predlog nove Vlade. Imamo još jednu obavezu, a to je da sagledamo integralno sistem čitave uprave i do 8. novembra dogovorimo sastav Vlade", kazao je Krivokapić.

Istakao je da će danas uputiti pozive svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u formiranju vlade i da tako, kako je kazao, daju doprinos.

"Ovo nije posao da radi koalicija koju predstavljam, nego svi mi zajedno, nama je najvažnije da budućnost Crne Gore bude drugačija", kazao je kandidat za mandatara.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da se radilo o sadržajnom sastanku u interesu svih građana.

Bečić se obraća novinarima
Bečić se obraća novinarimafoto: Luka Zeković

"Mi smo danas tu da verifikujemo izbornu volju, jedno efikasno kako smo to radili do sada", kazao je Bečić.

On je dodao da su građani sve rekli sve 30. avgusta.

"Posao predsjednika je olakšao predlog mandatara. Očekujem od Đukanovića da to formalizuje. Očekujemo od svih konstituenata da pokažu ozbiljnost i da ispune očekivanja. Kao predsjednik Skupstine sa nestrpljenjem očekujem sastav Vlade", kazao je Bečić.

Lider platforme "Crno na bijelo" Dritan Abazović je kazao da je današnji dan dokaz da je crnogorsko "društvo zrelije nego što smo mislili".

Abazović
Abazovićfoto: Luka Zeković

"Građani treba da budu relaksirani. Dobili smo obećanje da neće biti opstrukcija. Ne trebaju nam svađe... Danas je veliki dan za Crnu Goru nakon istorijskih promjena. Bez obzira na podjele, možemo da iskoračimo. Ja sam siguran da će nova vlada raditi u interesu građana", zaključio je on.

Bonus video: