Joković i Knežević: Učešće koalicija u Vladi da bude srazmjerno izbornom rezultatu

SNP i DNP će, kako je saopšteno, dati puni doprinos očuvanju i realizaciji ne samo izborne volje građana, već i njihovih programskih principa i vrijednosti

17798 pregleda 170 reakcija 23 komentar(a)
Joković i Knežević, Foto: SNP
Joković i Knežević, Foto: SNP

Svaka od tri pobjedničke koalicije treba da dobije učešće u Vladi srazmjerno svom izbornom rezulatu i utvrđenim principima demokratije, zaključili su na današnjem sastanku predsjednici Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković i Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Te dvije partije bile su dio koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja je na izborima 30. avgusta osvojila 27 mandata, a nosilac liste Zdravko Krivokapić mandatar je za sastav nove Vlade.

Joković i Knežević su, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarali o procesu formiranja nove Vlade, ali i uspostavljanju i jačanju institucija koje su značajne za demokratizaciju i dalji razvoj Crne Gore.

"Predsjednici parlamentarnih stranaka, članica koalicije "Za budućnost Crne Gore", izrazili su podršku mandataru Krivokapiću, koji je od juče to i zvanično, da napravi kvalitetan program Vlade zasnovan na razvojnoj strategiji Crne Gore koja mora raditi u interesu prevazilaženja svih problema koje su građanima ostavili članovi dojučerašnjeg režima,odnosno mora raditi u interesu svih građana, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima. Joković i Knežević su se složili da u formiranju i izboru Vlade odlučujuću riječ treba da imaju građani, tj. tri pobjedničke koalicije kojima su oni dali povjerenje na izborima 30. avgusta, i da svaka od njih dobije učešće u Vladi srazmjerno svom izbornom rezultatu i utvrđenim principima demokratije", saopšteno je iz SNP-a.

Ta partija i DNP će, dodaje se u saopštenju, u tom smislu dati puni doprinos očuvanju i realizaciji ne samo izborne volje građana, već i njihovih programskih principa i vrijednosti.

Bonus video: