RP: Učestale nesreće na radu moraju biti upozorenje inspekcijama da savjesno obavljaju posao

Robovlasnički odnos prema zaposlenima je tekovina trodecenijske vladavine, a taj točak negativnih kretanja i izrabljivanja, moramo zaustaviti i pokrenuti u suprotnom smjeru", navode iz Radničke partije

4318 pregleda 101 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Ranička partija
Foto: Ranička partija

Glavni zadatak pred budućom Vladom Crne Gore je da se pozabavi pravima radnika, koji su danas u nezavidnom položaju, saopšteno je iz Radničke partije.

"Učestale nesreće na radnom mjestu, koje ovih dana uznemiravaju cjelokupnu javnost Crne Gore, moraju biti upozorenje nadležnim inspekcijama da svoj posao obavljaju savjesno. Robovlasnički odnos prema zaposlenima je tekovina trodecenijske vladavine, a taj točak negativnih kretanja i izrabljivanja, moramo zaustaviti i pokrenuti u suprotnom smjeru", navode iz RP.

Prvi korak ka tom cilju je, kako ističu, odgovornost medija i političkih subjekata, koji će na transparentan način probleme radnika učiniti vidljivim.

"Jasno nam je da naše ideje ne možemo realizovati samostalno, ali se nadamo da ćemo uz pomoć naših partnera predložiti pošteniji Zakon o radu ili njegove izmjene, koje bi dale veća prava radnicima, jer ekonomski dobitak poslodavca ne može i ne smije biti važniji od života radnika", zaključuju iz RP.

Bonus video: