"Za budućnost Kotora": Da relaksiramo kotorsku javnost, pregovori budućih koalicionih partnera teku u dobrom pravcu

Oni su reagovali tekst objavljen u jučerašnjim "Vijestima" pod naslovom „Za budućnost Kotora“ i URA ne žele Jokića za gradonačelnika?

24510 pregleda 90 reakcija 35 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.10.2020. 14:32h

Koalicija "Za budućnost Kotora" (ZBK) reagovala je na tekst objavljen u jučerašnjim "Vijestima" pod naslovom „Za budućnost Kotora“ i URA ne žele Jokića za gradonačelnika?

U tom tekstu piše da predstavnici koalicije „Za budućnost Kotora“ (ZBK) i Građanskog pokreta URA već deset dana ne odgovaraju na poziv Demokrata da se formira nova vlast u tom gradu. Ni predstavnici ZBK ni URA nisu stavile svoje potpise na dokument koji im je ponuđen još 28. septembra, a koji je odmah potpisalo svih devet odbornika Demokrata i jedan Socijalista u novom sazivu kotorskog parlamenta. U tom dokumentu u koji su „Vijesti“ imale uvid, navedeni su principi za formiranje nove lokalne vlasti u Kotoru, u kako se navodi, „zakonskom roku, poštujući volju građana i njihova očekivanja, na ravnopravnim osnovama i uz puno međusobno uvažavanje, u skladu sa demokratskim principima i na osnovu izbornih rezultata“.

"Luković, u svom tekstu upravo pominje te izvorne principe kao osnov za buduću Platformu naše tri koalicije koji treba da prođu stranačku i koalicionu reviziju kako bi bili prihvaćeni od sve tri strane. Ne tražeći informacije ni izjašnjenje po istoj od naše dvije koalicije, nejasno je na koji je način novinar zaključio da je ista usmjerena protiv eventualne kandidature Vladimira Jokića na mjestu predsjednika opštine? U želji da obavijestimo i relaksiramo kotorsku i širu javnost, napominjemo da pregovori budućih koalicionih partnera teku u dobroj volji i pravcu i da ćemo u najskorije vrijeme potpisati Koalicioni sporazum i tako staviti tačku na vladavinu DPS-a", poručili su iz koalicije "Za budućnost Kotora".

Ovim putem pozivaju Demokrate da nakon svog revidiranja izvornih principa buduće Koalicione Platforme, pristupe potpisivanju iste zajedno sa Koalicijom "Za Budućnost Kotora" i Koalicijom "Crno na bijelo", "kako je i prethodno dogovoreno."

"U motive Lukovića ne želimo da ulazimo. Ovim putem ga molimo da se u budućnosti ponaša u skladu s etikom i novinarskom profesijom i na taj način da doprinos formiranju vlasti u Kotoru i konačnom slanju DPS u političku istoriju", poručili su iz Koalicije "Za budućnost Kotora".

Bonus video: