URA Kotor: Neistine i neprimjerene insinuacije

Oni su reagovali na tekst objavljen u jučerašnjim "Vijestima" pod naslovom „Za budućnost Kotora“ i URA ne žele Jokića za gradonačelnika?

14091 pregleda 45 reakcija 17 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock

Kotorski odbor GP URA reagovali su na tekst objavljen u jučerašnjim "Vijestima" pod naslovom „Za budućnost Kotora“ i URA ne žele Jokića za gradonačelnika?

Oni tvrde da su u tekstu iznijete neistine i napravljene neprimjerene insinuacije.

U tom tekstu piše da predstavnici koalicije „Za budućnost Kotora“ (ZBK) i Građanskog pokreta URA već deset dana ne odgovaraju na poziv Demokrata da se formira nova vlast u tom gradu. Ni predstavnici ZBK ni URA nisu stavile svoje potpise na dokument koji im je ponuđen još 28. septembra, a koji je odmah potpisalo svih devet odbornika Demokrata i jedan Socijalista u novom sazivu kotorskog parlamenta. U tom dokumentu u koji su „Vijesti“ imale uvid, navedeni su principi za formiranje nove lokalne vlasti u Kotoru, u kako se navodi, „zakonskom roku, poštujući volju građana i njihova očekivanja, na ravnopravnim osnovama i uz puno međusobno uvažavanje, u skladu sa demokratskim principima i na osnovu izbornih rezultata“.

"Interesantna je činjenica da je ovom novinaru od svih 15 principa Platforme jedino sporna ova, koja govori da ljudi od iskustva i struke treba da budu rasporedjeni na političke funkcije. I još je interesantnije kako je u ovoj tački našao poveznicu sa Jokićem, obzirom da je Kotorska URA platformu definisala u junu mjesecu kada su rezultati izbora bili svima nepoznanica. Svaki bi se drugi novinar u svom tekstu zapitao zašto Jokić od 3. septembra do danas još nije dao nikakve sugestije, korekcije, dopune na Platformu iako je to obećao na tom prvom sastanku. Ili zašto je nije odbio ako je za njega ista bila neprihvatljiva. Takođe bi svaki drugi novinar pozdravio principe ove Platforme jer su oni od javnog interesa i istakao da URA jos u junu mjesecu ističe kroz ovaj dokument da neće formirati vlast sa nikim ko ne želi zaustaviti nepotizam ili politička zapošljavanja mimo Zakona, koja traži smjenjivost kadrova ako nemaju rezultate u radu, ili što traži preispitivanje i reviziju svik Odluka donijetih mimo nadležnosti, ili što traži sankcionisanje svih zloupotreba položaja", navodi se u reagovanju.

Međutim, kako kažu iz kotorske URA-e, "Luković iz svega izvlači pitanje (konstataciju) da URA neće podržati Jokića i njegove ambicije."

"Iako nijednim svojim potezom Kotorska URA nije ugrozila formiranje nove vlasti u Kotoru ovaj novinar se po ko zna koji put obrušava na URA-u, umjesto da pita Jokića što nakon više od mjesec dana ne pruža nikakav odgovor niti pokazuje ikakvu želju da se dođe do neophodnih principa na osnovu kojih bi se formirala nova vlast. Ako je mislio da će ovoga puta vršiti vlast kao prošlog puta, a istovremeno tražiti u URA-i partnera, poručujemo mu da se ovoga puta prevario. A vama g-dine Lukoviću svaka čast na ličnom doprinosu sveukupnim promjenama u društvu i profesionalno obavljenom poslu", kaže se na kraju reagovanja Kotorske URA-e.

Odgovor novinara biće objavljen sjutra

Bonus video: