DNP: Lične i partijske interese ne želimo da stavljamo iznad narodnih i državnih

Iz DNP-a poručeno da "odgovornim, stručnim, iskrenim radom i ljudima koje imaju, žele pokazati kako se isto tako odgovorno, stručno i iskreno može raditi bolje i sa mnogo više rezultata nego do sada"

11971 pregleda 21 reakcija 17 komentar(a)
Bojović, Božović i Knežević, Foto: Demokratska narodna partija
Bojović, Božović i Knežević, Foto: Demokratska narodna partija

Demokratskoj narodnoj partiji (DNP) prioritet je formiranje nove vlade u kojoj bi i oni preuzeli odgovornost i dali svoj doprinos rješavanju nagomilanih problema građana i države Crne Gore.

To je saopštio predsjednik DNP-a Milan Knežević tokom susreta sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem.

Iz DNP-a je navedeno da "odgovornim, stručnim, iskrenim radom i ljudima koje imaju, žele pokazati kako se isto tako odgovorno, stručno i iskreno može raditi bolje i sa mnogo više rezultata nego do sada".

U DNP-u poručuju da "nikakve lične i partijske interese ne žele stavljati iznad narodnih i državnih, sa jasnim osjećajem o svojoj snazi i ulozi, kako u dosadašnjoj borbi za bolju i pravedniju državu, tako i mjestu i značaju u novoj Skupštni Crne Gore".

Knežević je, kako je saopšteno, istakao da je potrebno puno raditi na najboljim mogućim odnosima između Crne Gore i Srbije i kroz zajedničke evropske integracije i vrijednosti promovisati principe pravde, istine i demokratije.

Božović je, kako je saopšteno iz DNP-a, rekao da je došao kao prijatelj da se u ime Republike Srbije zahvali Knezeviću, i članovima DNP, "na dosadašnjem odnosu i pažnji prema srpskom narodu, njegovoj Crkvi, jeziku, pismu, kao i samoj Republici Srbiji".

"Istakao je da je veoma ohrabren i zadovoljan ovim što je čuo i da daje punu podršku ovako razboritim i odgovornim stavovima, a koji će dovesti do formiranja nove Vlade Crne Gore - koja će, uvjeren je, značajno raditi na unapređenju odnosa između Republike Srbije i Crne Gore. Drago mu je da je gospodin Kneževic istakao važnost zajedničkog evropskog puta Srbije i Crne Gore i međusobne podrške i pomoći na tom putu, kao i spremnosti da tome i on lično, i stranka koju vodi, daju puni doprinos. Ambasador Božović je izrazio nadu da će se cijeniti svačiji rad, iskrena žrtva i zalaganje za promjenama uz visoku svijest i odgovornost prema velikim očekivanjima građana koji zaslužuju život dostojan čoveka u evropskoj porodici naroda kojoj Srbija i Crna Gora, nesumljivo, pripadaju", saopšteno je iz DNP-a.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik DNP-a Dragan Bojović.

Bonus video: