Zaboravljate ili krijete činjenicu da ste odgovor nesuđenih partnera dobili u petak veče

Odgovor za koji gđa Popović-Moškov veli da ga nema već duže od mjesec, dobijen 9. uveče, je glasio da Demokrate očekuju da i ZBK i URA prvo svoje potpise stave na dokument od 28.septembra kojim se uopšte izražava namjera da se formira nova lokalna vlast u Kotoru na bazi izbornih rezultata

4209 pregleda 4 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva

Veoma cijenim kontinuitet i odlučnost predsjednice OO URA Kotor gđe Ljiljane Popović-Moškov u "samonagrđivanju" u polemici sa mnom, faktima i zdravim razumom.

Tako smo sada, od njene početne teze o mojim navodnim "neistinama i neprimjerenim insinuacijama", došli do toga da je oko Principa (koji su jelte, moja insinuacija i nestina) navodno "sve usaglašeno" između Demokrata, koalicije "Za Budućnost Kotora" (ZBK) i URA, pa se samo još čeka "pisani odgovor Demokrata".

Kako međutim, nego kao kontinuitet samodestrukcije u javnim nastupima gđe Popović-Moškov i OO URA koji ona vodi, nazvati činjenicu da je ona taj odgovor koji kako kaže, još čeka, dobila već iste večeri - 9. oktobra, kada su ZBK i URA Demokratama uputili ultimatum da ovi najkasnije do 11. oktobra potpišu Principe, a koje su prethodno međusobno usaglasili ZBK i URA?

Obaška što je u tim ZBK/URA usaglašenim Principima je, uprkos kako gđa Popović-Moškov kaže "postignutom dogovoru" sa Demokratama na sastanku od 3. oktobra, nota bene OSTAO sporni član 5, o deset godina radnog iskustva u struci za koju je stečena diploma kao ISKLJUČIVOM USLOVU za izbor ljudi na političke funkcije nove opštinske uprave Kotora).

Odgovor za koji gđa Popović-Moškov veli da ga nema već duže od mjesec, dobijen 9. uveče, je glasio da Demokrate očekuju da i ZBK i URA prvo svoje potpise stave na dokument od 28.septembra kojim se uopšte izražava namjera da se formira nova lokalna vlast u Kotoru na bazi izbornih rezultata.

To je po njima, preduslov za utvrđivanje bilo kakvih prinicipa rada te buduće lokalne uprave.

Taj dokument, podsjećam, 28.septembra su potpisali odbornici Demokrata i Socijalista, ali odbornici ZBK i URA to ni do danas nisu učinili.

Nije na meni kao novinaru da presuđujem ko je u pravu u ovoj političkoj reinterpretaciji vječne dileme "što je starije – kokoška ili jaje", već da o procesu "rješevanja" te dileme, obavijestim javnost Kotora i Crne Gore koja se pita zašto u tom gradu, skoro mjesec i po dana nakon izbora, još nije formirana nova vlast.

Sa druge strane, na meni jeste da primijetim da je uprkos tvrdnjama gđe Popović-Moškov da je sporni i da dodam, NEUSTAVNI I NEZAKONITI član 5 Principa za koji ona tvrdi da je eliminisan, OSTAO i u ZBK/URA usaglašenoj verziji Principa koja je ultimativno poslata na potpis trećem partneru, jer ta činjenica očito, blokira ovaj dogovor.

Isto tako, dužnost mi je i da javno primijetim ko u svojim medijskim nastupima oko ove teme, poput gđe Popović-Moškov, pokušava da "zaobiđe istinu".

A to ću i dalje činiti, koliko god da njoj smeta što je podsjećam na njenu "zaboravnost" u korespodenciji sa potencijalnim koalicionim partnerima.

Bonus video: