Krivokapić razgovarao sa Fejzićem: "CG ima kapacitet da ostvari istinski dijalog i toleranciju svih bitnih subjekata"

Razgovaralo se, kako je saopšteno, o doprinosu Islamske zajednice međunacionalnom i međureligijskom razumijevanju, o aktivnom učešću u poboljšanju opštih međuvjerskih odnosa kao i boljoj artikulaciji pozicije države i vjerskih zajednica u budućem demokratskom životu

13087 pregleda 138 reakcija 8 komentar(a)
Krivokapić i Fejzić, Foto: Privatna arhiva
Krivokapić i Fejzić, Foto: Privatna arhiva

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić susreo se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom ef. Fejzićem.

Kako je saopšteno iz tima mandatara za sastav vlade, iskazano je obostrano razumijevanje za izazove pred kojima se nalaze građani Crne Gore.

Razgovaralo se, kako je navedeno, o doprinosu Islamske zajednice međunacionalnom i međureligijskom razumijevanju, o aktivnom učešću u poboljšanju opštih međuvjerskih odnosa kao i boljoj artikulaciji pozicije države i vjerskih zajednica u budućem demokratskom životu.

"Zadovoljan sam i utješen današnjim razgovorom. Pokazuje se da Crna Gora ima kapacitet da ostvari istinski dijalog i toleranciju svih bitnih subjekata našeg društveno političkog ambijenta", rekao je Krivokapić.

foto: Privatna arhiva

Bonus video: