Vukmanović: Lokalna vlast u Baru navodno ulaže milione u infrastrukturu, s prvom obilnijom kišom grad je paralisan

"Gotovo je nevjerovatno da se u jednu saobraćajnicu uloži npr. 400 hiljada eura, da se navodno ugradi sva moguća podzemna hidrotehnička infrastruktura i da ta ista saobraćajnica sa pojavom prvih obilnijih padavina automatski bude paralisana odnosno pretvorena u riječno korito ispunjeno vodom. I to ne jedna, već na desetine glavnih i sporednih ulica u našem gradu" kazao je Vukmanović

8255 pregleda 47 reakcija 8 komentar(a)
Poplavljene ulice u Baru, Foto: Demokratska Crna Gora Bar
Poplavljene ulice u Baru, Foto: Demokratska Crna Gora Bar

Barska lokalna vlast koja navodno godišnje ulaže milione eura u vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, još jednom je pala na ispitu zrelosti kada je u pitanju rješavanje osnovnih problema građana, kazao je Aleksandar Vukmanović iz barskog odbora Demokratske Crne Gore. On je dodao da Opština građanima mora nadoknaditi nastalu štetu.

Kako je naveo, katastrofalna sezonska priprema riječnih korita i kanala, divlja gradnja, loše stanje saobraćajnica, pa i onih novoizgrađenih u dijelu odvoda voda doveli su do ogromnih štetnih posljedica po građane i okolinu nakon jučerašnje kiše i poplava.

"Gotovo je nevjerovatno da se u jednu saobraćajnicu uloži npr. 400 hiljada eura, da se navodno ugradi sva moguća podzemna hidrotehnička infrastruktura i da ta ista saobraćajnica sa pojavom prvih obilnijih padavina automatski bude paralisana odnosno pretvorena u riječno korito ispunjeno vodom. I to ne jedna, već na desetine glavnih i sporednih ulica u našem gradu. Ulica kod restorana "Las Ramblas" sinonim je za poplavljene djelove užeg gradskog jezgra kao i Šušanj, Ilino, Sutomore, Bjeliši u koje se godinama, bar po tvrdnjama nadležnih i predsjednika Opštine Raičevića ulažu velika sredstva za rješavanje upravo problema koji se ispoljavaju sa pojavom prvog većeg nevremena", rekao je Vukmanović.

Objasnio je da je Bar gotovo sat vremena ostao paralisan, da je šteta nastala skoro u svakom dijelu grada, a da su građani dovedeni u opasnost.

"A od raštimovane opštinske družine "ni slova" o nadoknadi štete. Građanima se mora nadoknaditi sva šteta koja je nastala. Takođe, skorom promjenom vlasti koja je kako vidimo izvjesna i u Baru, utvrdiće se odgovornost onih koji su uporno, i to svake godine, ispumpavali novac iz opštinskog budžeta, za rješavanje problema koji ne da nisu rješavani već su se produbljivali i kako vidimo na sinoćnjem primjeru, postali problemi sa katastrofalnim posledicama po grad, građane i okolinu", zaključio je Vukmanović.

Povezani članci

16. Oktobar 2020.

Pogledajte detalje iz Bara: Nevrijeme napravilo štetu

Bonus video: