"Zdravo Berane": DPS da povuče listu, o "socijalcima" čuvamo još skandaloznije podatke

Iz ove koalicije tvrde da raspoloživa dokumentacije ukazuje da je aktivista DPS-a sebi, kao član Кomisije, opredijelio novčanu pomoć u iznosu od 400 eura na ime kupovine ogrijeva i plaćanje računa za struju
68 pregleda 12 komentar(a)
Zdravo Berane, Foto: Tufik Softić
Zdravo Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 14.01.2018. 17:14h

Koalicija "Zdravo Berane" uputila je poziv Demokratskoj partiji socijalsita da poslije, kako kažu, skandala sa dodjelom socijalne pomoći funkcionerima te partije i sadašnjim kandidatima za odbronike, povuku odborničku listu.

U saopštenju i ove koalicije navode da bi to moralo da se uradi iz moralnih razloga , "jer bi u svakom uređenom društvu "socijalci" iz redova DPS-a bi zasluživali opštenarodnu osudu i veliki stub srama".

"Da nije tužno bilo bi smiješno, jer građani Berana dobro znaju da su "socijalci" iz redova DPS-a dobrostojeća lica u čije domove, po raznim osnovama, svakog mjeseca ulaze hiljde eura. To su lica čiji svi članovi porodica rade. To su lica sa sumnjivim porijeklom imovine, koja su prigabila opštinske stanove i koja zauzimaju direktorske i druge odgovorne funkcije. To su, nažalost, i lica koja su stvarnim socijalnim slučajevima, koje je stvorila Demokratska partija socijalista, stavila ruku u džep, kako bi zadovoljila svoje nezasite prohtjeve. Pitamo se da li ljudi koji su spremni da uzmu od sirotinje, radi svog ličnog bogaćenja, mogu da predstavljaju građane u lokalnom parlamentu i da se nadaju osvajanju vlasti? Sigurno da ne, jer je u Beranama prošlo vrijeme onih koji su otimali od naroda i koji su nam u nasljedstvo ostavili 20 miliona duga", navodi se u saopštenju kolaicije "Zdravo Berane".

Iz ove koalicije tvrde da raspoloživa dokumentacije ukazuje da je aktivista DPS-a Milutin Šćepović, kao službenik Centra za socijalni rad, koga je ova koalicija i ranije optuživala da je narodnim parama kupovao birače, i prijetio sirotinji da će im ukinuti socijalu, sebi, kao član Кomisije, opredijelio novčanu pomoć u iznosu od 400 eura na ime kupovine ogrijeva i plaćanje računa za struju.

"O "socijalcima" iz Demokratske partije socijalista "čuvamo" još skandaloznije podatke. O njima i onima koji su im dodjeljivali socijalnu pomoć više će morati da se pozabavi nadležno tužilaštvo", smatraju u koaliciji "Zdravo Berane".

Oni tvrde da zbog takvih stvari rejtning DPS u Beranama pada.

"Ovo potkreplljujemo argumentima o konstantnom padu povjerenja građana u DPS i to: 2014. izgubili su od koalicije "Zdravo Berane" i imali su 7.700 glasova, da bi 2016. na parlamentarnim izborima imali manje od 7.000 ili 730 glasova manje, a "Zdravo Berane" sa ostalim opozicionim partijama 9.250, što znači 2.236 glasova više od DPS, a sa privescima BS i SD oko 1.800 glasova više. Prema tome sve je jasno, imajući u vidu da se pridružuje značajan broj nezadovoljnih glasača sada već bivših ove skandalozne koalicije DPS-BS-SD, što će ovu prednost učiniti još većom na zadovoljstvo svih građana Berana i Кoalicije Zdravo Berane", zaključuje se u saopštenju koalicije "Zdravo Berane".

Lokalni izbori u Beranama održavaju se 4. februara.

Bonus video: