"U istom periodu dodijelila je i šest koncesija, od čega su četiri dobile firme Bemaks i Euromiks beton"

SNP: Odlazeća Vlada posle izbora imenovala preko 70 funkcionera na pozicije

"Ono što je sigurno jeste da će svaki ovakav postupak biti preispitan po stupanju nove Vlade na dužnost, pa bi bilo dobro da i Marković i njegovi pomagači malo prikoče u besprizornim i štetnim aktivnostima koje ovih dana sprovode", zaključeno je u saopštenju

7230 pregleda 75 reakcija 7 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra nedopustivim to što odlazeća Vlada Duška Markovića koristi poslednje dane na vlasti kako bi uhljebila sebi odane članove, saopšteno je iz SNP-a.

"O kolikoj se zloupotrebi pozicije i moći radi svjedoči informacija da je za svega mjesec i po dana od izbora Vlada imenovala više od sedamdeset funkcionera na pozicije u državnim resorima i državnim preduzećima. U istom periodu dodijelila je i šest koncesija, od čega su četiri dobile firme Bemaks i Euromiks beton", saopšteno je iz SNP-a.

Oni su kazali da je većina imenovanih funkcionera bliska dugogodišnjoj vladajućoj koaliciji, koja je izgubila većinu na izborima 30. avgusta.

"Na taj način Marković i ekipa nastoje da zahvale svojim članovima i podržavaocima na lojalnosti koju su pokazivali svih ovih godina, ali očigledno i da zakomplikuju posao koji očekuje buduću Vladu koju će voditi nekadašnja opozicija", kaže se u saopštenju.

SNP CG poziva Duška Markovića da prestane sa ovakvom praksom, da ne zloupotrebljava funkciju koju još uvijek obavlja "i da se prema resursima države i budžetu koji pune svi građani ne ponaša kao da su njegova đedovina".

"Ono što je sigurno jeste da će svaki ovakav postupak biti preispitan po stupanju nove Vlade na dužnost, pa bi bilo dobro da i Marković i njegovi pomagači malo prikoče u besprizornim i štetnim aktivnostima koje ovih dana sprovode", zaključeno je u saopštenju.