Cetinjska URA podržala ugostitelje: Mnoge porodice zavise od ove privredne grane

"Ukoliko pak ne postoji alternativna opcija za suzbijanje pandemije osim zatvaranja ugostiteljskih objekata, država hitno mora dodijeliti subvencije zaposlenima i poslodavcima, kako je to urađeno u drugim evropskim zemljama"

7553 pregleda 244 reakcija 20 komentar(a)
GP URA Cetinje, Foto: URA
GP URA Cetinje, Foto: URA

Cetinjska URA u potpunosti podržava cetinjske ugostitelje i njihovo osoblje koji su se od ponedjeljka našli na udaru mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) povodom suzbijanja pandemije COVID19, navodi se u saopštenju ove partije.

"Itekako smo svjesni što za Cetinje znači zatvaranje ugostiteljskih objekata. Nakon tranzicionog perioda, jedan od stubova posrnule cetinjske ekonomije postalo je ugostiteljstvo, pa danas mnoge cetinjske porodice zavise od te privredne grane. Pomenutim mjerama NKT-a doveden je u pitanje opstanak poslovanja određenog broja preduzetnika kao i egzistencija velikog broja zapošljenih i njihovih porodica. Itekako je nepravedno selektivno sprovoditi mjere, naročito nad onima koji su tokom ovog perioda striktno poštovali propisana pravila i kojima nije napisana niti jedna kazna za kršenje mjera", kazali su iz cetinjske URE.

Oni su apelovali na NKT i IJZ da omoguće ugostiteljima da obavljaju svoje privredne djelatnosti.

"Sa druge strane, apelujemo da se nakon novog otvaranja, kao i do sada, ugostitelji striktno drže propisanih mjera. Takođe, molimo sve sugrađane koji spadaju u rizičnu grupu da smanje svoje kretanje u okviru neophodnog. Uz to, pozivamo naše sugrađanje koji se nalaze u izolaciji da se odgovorno ponašaju i ne izlažu riziku svoje najbliže okruženje", navodi se u saopštenju.

"Ukoliko pak ne postoji alternativna opcija za suzbijanje pandemije osim zatvaranja ugostiteljskih objekata, država hitno mora dodijeliti subvencije zaposlenima i poslodavcima, kako je to urađeno u drugim evropskim zemljama", zaključuju u URI.

Bonus video: