"više žena u politici bio bi značajan iskorak"

Abazović: Održivi razvoj, obrazovanje i rodna ravnopravnost smjernice za dalji razvoj Crne Gore

Ambasadorka Medoks je Abazovića informisala da će Velika Britanija biti domaćin konferencije o klimatskim promjenama u svijetu i izrazila očekivanje da će na njoj aktivno učešće uzeti i Crna Gora

7818 pregleda 809 reakcija 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: GP URA
Sa sastanka, Foto: GP URA

Koncept ekološke države sa razvijenim i unaprijeđenim modelom održivog razvoja glavne su smjernice koje će, vjerujemo, konsezusno sprovoditi u praksi nova vlada. To su i bazična polazišta URE kao partije ali i komparativna prednost Crne Gore u odnosu na sve druge države regiona ali i šire. Naš krajnji cilj je da održivi razvoj i zaštita životne sredine budu najvažniji stubovi razvoja Crne Gore.

To je kazao lider GP URA Dritan Abazović u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, saopšteno je iz ove partije.

Kako se navodi, Abazović je Medoks poželio uspješnu misiju u Crnoj Gori i naglasio da je njegova partija Veliku Britaniju uvijek vidjela kao partnera Crnoj Gori uz zahvalnicu za svaki vid podrške koju Ujedinjeno kraljevstvo kontinuirano pruža Crnoj Gori i njenim građanima.

Ambasadorka Medoks je Abazovića informisala da će Velika Britanija biti domaćin konferencije o klimatskim promjenama u svijetu i izrazila očekivanje da će na njoj aktivno učešće uzeti i Crna Gora.

"Medoks je kazala da je velika šansa Crne Gore u razvoju turizma na osnovama ekologije i održivog razvoja, da ima dosta prostora za dalji rad i progres u oblasti obrazovanja i novih tehnologija te da je rodna ravnopravnost važno pitanje", navodi se u saopštenju.

Više žena u politici i na rukovodećim mjestima bio bi značajan iskorak Crne Gore, zaključak je zvaničnog sastanka Abazović i Medoks.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URA-e Mileta Radovanić, zamjenik šefa misije ambasadorke Stiv Erik i savjetnik za politička pitanja ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori Ivan Vukčević.

Preporučujemo za Vas