Sjednica Administrativnog odbora u utorak, 27. oktobra

Bečić će predložiti Gošovića i Klarića za savjetnike

Gošović je diplomirani pravnik, a Klarić diplomirani politikolog za međunarodne odnose

10698 pregleda 10 komentar(a)
Gošović, Foto: Boris Pejović
Gošović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, na osnovu člana 6 Odluke o posebnim savjetnicima u Skupštini Crne Gore, predložiće Administrativnom odboru da za savjetnika predsjednika imenuje Nevena Gošovića, diplomiranog pravnika i Aleksandra Klarića, diplomiranog politikologa za međunarodne odnose, saopšteno je danas iz Skupštine Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je Neven Gošović rođen 2. novembra 1953. godine u Kninu.

"Osnovno i gimnazijsko obrazovanje završio je u Podgorici. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Podgorici 1975 godine. Radno iskustvo sticao je u privrednim društvima, javnim službama i organima uprave. Funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore, sa kraćim prekidima, obavljao je u periodu od 2003. do 2016. godine, da bi krajem 2017. godine ostvario pravo na penziju. Služi se i ruskim jezikom", navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine su kazali da je Aleksandar Klarić rođen 10. oktobra 1994. godine u Kotoru.

Klarić
Klarićfoto: Skupština Crne Gore

"Proglašen je za đaka generacije u Osnovnoj školi "Stefan Mitrov Ljubiša", a nosilac je diplome "Luča" gimnazije "Danilo Kiš" u Budvi za izuzetne rezultate u učenju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, smjer međunarodna politika. Od 2017. godine studije nastavlja na master programu Evropska politika i upravljanje krizama na Univerzitetu u Beogradu. Master rad pod nazivom "Značaj i uloga lokalne samouprave u Evropskoj uniji danas" uspješno je odbranio 2018. godine sa ocjenom deset (10). Od 2018. godine svoje školovanje nastavlja na doktorskim studijama politikologije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gdje se trenutno nalazi na trećoj godini", navodi se u saopštenju Skupštine.

U saopštenju piše i da je Klarić radni angažman započeo 2015. godine u Centru za međunarodnu javnu politiku, gdje je obavljao funkciju predsjednika organizacije.

"Učestvovao je u brojnim projektima i konferencijama iz oblasti međunarodne politike i nevladinog sektora. Posebno se interesuje za oblast međunarodnih odnosa i diplomatiju. Govori engleski i italijanski jezik", naveli su iz Skupštine.

Sjednica Administrativnog odbora biće održana u utorak, 27. oktobra, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10 sati.

Povezani članci

26. Oktobar 2020.

Neven Gošović će savjetovati Aleksu Bečića?