Nacional optužio Đukanovića da je umiješan u ubistvo Pukanića, Kabinet: Reciklaža laži iz 2012.

Prema navodima Nacionala, Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, kaže u jednom razgovoru da je 12 godina u zatvoru i da je mogao namjestiti predsjednika Crne Gore, kabinet Đukanovića navodi da ta optužba nije nova

60337 pregleda 1100 reakcija 77 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je da su na naslovnoj strani "Nacionala" objavljene neistine o umiješanosti Đukanovića u ubistvo glavnog i odgovornog urednika "Nacionala" Iva Pukanića.

Nacional je objavio da je u posjedu audio snimka koji ukazuje da bi nalogodavac ubistva Pukanića mogao biti Đukanović.

Prema navodima Nacionala, Sreten Jocić poznatiji kao Joca Amsterdam, kaže u jednom razgovoru da je 12 godina u zatvoru i da je mogao namjestiti predsjednika Crne Gore i da živi u Kostarici, ali da to nije uradio.

"Ovdje sam gdje sam, neću da me se moji unuci i djeca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim", navodno je rekao Jocić.

"Neistina objavljena na naslovnoj strani hrvatskog nedjeljnika „Nacional”, o umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo Iva Pukanića, predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana, i odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od samog Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika “Nacionala”. Pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak. Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Mila Đukanovića, koji razni obavještajno - medijskih centri, sprovode duže od 20 godina. Jedan od takvih pokušaja bila je i “Duvanska afera”, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi", ističu iz Đukanovićevog kabineta.

Dodaju i da "činjenica da „Nacional”, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj „duvanskoj kampanji”, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine, smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu."

Bonus video: