Vučinić: Buduća Vlada CG mora biti ekspertska

"Jedini problem kod ekspertske Vlade je kriterijum na osnovu koga se biraju njeni članovi. Jer nezavisni eskpert nije baš najsrećnije riješenje, prije svega što nema nikakvog partijiskog ni državničkog iskustva, i što je najviše značajno, ne snosi političku odgovornost kao partijski političari"

10379 pregleda 293 reakcija 23 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić rekao je da hitnost uspostavljanja nove državne administracije najbolje opisuju stanja u zdrastvenom i ekonomskom sistemu države.

Kazao je da nakon tri decenije "trpljenja, odricanja i borbe, slobodarska Crna Gora očekuje vlast koju je izglasala."

"Ovih dana u javnosti su aktuelne želje pojedinih političara, dok narod polako gubi strpljenje. Takođe do mene stižu pitanja koja narod sa strahom za svoju i budućnost države postavlja, hoće li se dogovoriti? Ono što u ovom trenutku mogu ljudima da kažem je to da će Vlada koja je izabrana od naroda 30. avgusta biti formirana. Postoji više argumenta, glavni je isti onaj zbog koga su građani Crne Gore izašli na izbore a to je da nema nazad! Nema nazad jer nazad je pakao DPS-a. Uostalom ko je toliko smjeo da na sebe preuzme prokletstvo i bude neki novi Đurović, Pajović ili Džaković. Čak ni to nije neka sigurnost koliku nam daje želja međunarodne zajednice da se u Crnoj Gori nešto promjeni", saopštio je Vučinić.

Buduća crnogorska Vlada htjeli mi to ili ne mora biti ekspertska, jer samo takva može da spasi Crnu Goru od dubokog ponora u koji je prethodna vlast gurnula.

"Jedini problem kod ekspertske Vlade je kriterijum na osnovu koga se biraju njeni članovi. Jer nezavisni eskpert nije baš najsrećnije riješenje, prije svega što nema nikakvog partijiskog ni državničkog iskustva, i što je najviše značajno, ne snosi političku odgovornost kao partijski političari. Sa druge strane partijski političar je opterećen inetresom partije i kao dugogodišnji političar ima ozbiljnih propusta u ekspertskom smislu. Budućoj crnogorskoj Vladi nužno su potrebni i eksperti i ljudi sa iskustvom u dinamičnom i nemilosrdnom domenu politike. Na taj način dobićemo balans, i samokontrolu vlasti koja će imati stabilnu vladu i obezbjediti idealne uslove za sprovođene reformi. Radnička partija se kako predizbornoj borbi, tako i danas kao dio vladajuće koalicije trudila da bude konstruktivan partner, i da svojim zahtjevima ne oteža bilo koji proces potreban za smjenu režima i reformu države. Stojimo na raspolaganju da sa svim svojim resursima i pozicijama koje nam po matematičkoj formuli podjele vlasti pripadaju, pomognemo formiranje prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore", zaključio je Vučinić.

Bonus video: