"Vlast se služila svim i svačim"

Krivokapić: Opozicija nije uspijevala da pobijedi jer je režim jako dobro poznavao te ljude

"Političari kao političari, uvijek ganjaju svoje partijske, da ne kažem lične interese. Ali mislim da sad nije trenutak za takav pristup", kazao je mandatar

37485 pregleda 1495 reakcija 80 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Vrijeme je da političari počnu da razmišljaju o interesima naroda, a ne o ličnim i partijskim interesima, poručio je mandatar Zdravko Krivokapić.

"Nisam se razočarao u narod, a da li sam se razočarao u politiku i političare, to je već druga priča", kazao je Krivokapič u intervjuu za Nedeljnik.

"Narod je taj koji treba da bude zadovoljan jer je doživio slobodu koja je evidentna, a političari kao političari, uvijek ganjaju svoje partijske, da ne kažem lične interese. Ali mislim da sad nije trenutak za takav pristup", naveo je on.

Krivokapić je kazao da prije formiranja koalicije "Za budućnost Crne Gore", čiji je bio nosilac na izborima, nije poznavao lično lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića, Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića.

“Nisam poznavao njih lično. Poznavao sam ih kao i svaki drugi građanin Crne Gore na osnovu izjava u sredstvima informisanja, jer pošteno govoreći nisam imao kad da pratim skupštinske rasprave. U Crnoj Gori postoji poslovica koja kaže – ako želiš nekog dobro da upoznaš, moraš sa njim da pojedeš džak soli. Ja sa njima nisam ni ručak imao, a kamoli mogućnost da pojedem džak soli", rekao je Krivokapić za Nedeljnik.

Loša vlast, kako je kazao, uvijek podržava lošu opoziciju.

"To nisam ja smislio. To je pravilo. Ako to pravilo primijenimo na Crnu Goru, odgovor će se nametnuti sam. Opozicija u Crnoj Gori nije uspijevala da pobijedi, jer odlazeći režim je jako dobro poznavao ljude u opoziciji i uspijevao je različitim aktivnostima da ih drži daleko od 41 ruke u parlamentu. Vlast se služila svim i svačim. Bilo je brojnih političkih korupcija, to je već ispričana priča. Opozicija nije nudila nešto konkretno, novo i bolje. I birači su išli logikom da je bolje da ne talasaju. I godinama se održavala ista garnitura sa jedne i sa druge strane. Bile su samo promjene pojedinih igrača. To je demotivisalo i birače, ali i potencijalne učesnike u političkoj borbi. Takav sam bio i ja do donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti", kazao je Krivokapić.