Mandić: Rješenje nije onako kako smo zamišljali, ministri će biti nestranačke ličnosti

Mandić je poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, nijesu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor

53957 pregleda 93 reakcija 85 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Mandatar Zdravko Krivokapić je, na današnjem sastanku sa liderima pobjedničkih koalicija, ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (df) Andrija Mandić.

Mandić je, u emisiji "Argumenti" na Radio televiziji Crne Gore (RTCG), poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, nijesu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

"Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci", rekao je Mandić, prenosi Portal RTCG.

On je rekao da će vlada biti reformska, kao i da je mandatar predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore.

"Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne", kazao je Mandić.

Bonus video: