Nikolić: Selakovićeva izjava ima za cilj narušavanje ugleda Crne Gore

Kako je kazao Nikolić, Selaković na ovaj način nastavlja uočljivo kreiranje narativa o Crnoj Gori "kao mafijaškoj državi koja izvozi kriminalne klanove i obračune u susjedne zemlje - u ovom slučaju u Srbiju"

29911 pregleda 96 reakcija 96 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Izjava ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije bezbjedno u Crnoj Gori zbog kriminalnih klanova, te da je njegovo pojavljivanje hrabar potez, predstavlja neprimjerenu izjavu ovog visokog državnog zvaničnika susjedne zemlje, saopštio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Kako je kazao Nikolić, Selaković na ovaj način nastavlja uočljivo kreiranje narativa o Crnoj Gori "kao mafijaškoj državi koja izvozi kriminalne klanove i obračune u susjedne zemlje - u ovom slučaju u Srbiju".

"Podsjećanja radi, ovu tezu prvi je lansirao sam Aleksandar Vučić najavljujući obračun sa navodnim crnogorskim kriminalnim klanovima u Beogradu a potom su dalje razrađivali prorežimski tabloidi. Zbog svega navedenog jasno je da izjava srpskog ministra spoljnih poslova nije slučajna već itekako tendenciozna, smišljena i sračunata s ciljem ugrožavanja ugleda Crne Gore", kazao je Nikolić.

Bonus video: