Omerhodžić izabrana za predsjednicu SO Bijelo Polje, odbornici minutom ćutanja odali poštu Amfilohiju

Dosadanji predsjednik SO Abaz Dizdarević podnio je ostavku na tu funkciju, zbog konflikta interesa, jer će biti poslanik u crnogorskom parlamentu

10428 pregleda 2 komentar(a)
Omerhodžić, Foto: Jadranka Ćetković
Omerhodžić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.11.2020. 13:42h

Odbornica DPS-a Nemša Omerhodžić izabrana je danas za novu predsjednicu Skupštine Opštine Bijelo Polje. To je odluka odbornika lokalnog parlamenta, na sjednici koja je zbog mjera NKT-a održana u sali Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović – Strunjo“.

Dosadanji predsjednik SO Abaz Dizdarević podnio je ostavku na tu funkciju, zbog konflikta interesa, jer će biti poslanik u nacionalnom parlamentu. Omerhodžić je preduzetnica, a ranije je obavljala funkciju potpredsjednice Opštine.

Odbornica DPS-a izabrana je većinom glasova. Za njen izbor glasalo je 24 odbornika, 4 su bila protiv i 5 uzdržanih.

Prije početka sjednice sa jedinom tačkom reda izbor predsjednika Skupštine Opštine odbornici su minutom ćutanja odali poštu preminulom visokopreosvećenom mitropolitu crnogorsko - primorskom Amfilohiju, čiji su zemni ostaci sahranjeni juče u kripti hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Pošta je odata i istaknutom društveno - političkom radniku i predsjedniku Udruženja boraca i antifašista Bijelog Polja, pukovniku u penziji Milisavu Šćekiću.

Nova predsjednica lokalnog parlamenta, nakon davanja svječane izjave se zahvalila svima na ukazanom povjerenju i pozvala odbornike na konstruktivnu i ravnopravnu saradnju, usmjerenu na ostvarivanje interesa građana Bijelog Polja.

“Moramo unaprijediti našu angažovanost, kako bi unaprijedili život svih u sredini u kojoj živimo. Zato ću u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti imati razumijevanja i pružati podršku svim konstruktivnim zahtjevima, prijedlozima i inicjativama” – kazala je nova predsjednica SO Bijelo Polje.

Nemša Omerhodžić je rođena u Bijelom Polju. Završila je Ekonomski fakultet, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Mediteran“.

Radni angažman započela je još u društvenom preduzeću „Knjigopromet“ na poslovima knjigovođe, blagajnika i komercijalnog rukovodioca. Duže od dvije decenije je u privatnom preduzetništvu, gdje uspješno vodi Štamparsko - grafičko preduzeće „Merkator“

Za uspješan rad u privredi, od strane Udruženja preduzetnica Crne Gore u 2014.godini, proglašena je „ Preduzetnicom godine.

Bonus video: