Suhih: Kažnjavati bez izuzetka sve koji krše mjere

“U takvoj atmosferi, gdje posljednjih par dana imamo konstantan porast broja zaraženih na dnevnom nivou, imali smo, bez obzira na sve okolnosti, drastično kršenje mjera od dijela građana i Srpske pravoslavne crkve (SPC) kao organizatora“, naveo je Suhih

3541 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Suhih, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Suhih, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su građane da poštuju sve mjere koje su nadležna tijela donijela u cilju suzbijanja epidemije, a nadležne organe da konačno počnu adekvatno da rade svoj posao i da, bez izuzetka, kažnjavaju sve koji te mjere krše.

Član Predsjedništva te partije Đorđe Suhih kazao je da virus ne pita za vjeru i naciju, i dodao da je Crna Gora u ponedjeljak dostigla rekokrd u broju zaraženih.

“U takvoj atmosferi, gdje posljednjih par dana imamo konstantan porast broja zaraženih na dnevnom nivou, imali smo, bez obzira na sve okolnosti, drastično kršenje mjera od dijela građana i Srpske pravoslavne crkve (SPC) kao organizatora“, naveo je Suhih.

On je kazao da ne smije ni da pomisli kakve će brojke u narednim nedjeljama saopštavati predstavnici Instituta za javno zdravlje.

Prema riječima Suhiha, dobar primjer građanima nijesu dali ni oni od kojih se to najviše očekivalo.

Tako je, kako je naveo, mandatar za sastav nove Vlade cijelo vrijeme u hramu boravio bez zaštitne maske, „pritom ljubeći ruke od najmlađeg, do najstarijeg“.

„A da ne pominjem njegovo pričešćivanje istom kašikom kao stotine drugih građana, koje je i direktor bogoslovije na Cetinju pokušao da sakrije, što samo govori u prilog tome da oni znaju kakve negativne posljedice to može proizvesti u ovoj epidemiološkoj situaciji”, dodao je Suhih.

Prema njegovim riječima, dobar primjer nije dao ni predsjednik Skupštine koji, iako je nosio zaštitnu masku, nije propustio da poljubi tijelo mitropolita preminulog od komplikacija izazvanih virusom korona.

Suhih je kazao da najveći broj poslanika nove parlamentarne većine, baš kao i mandatar, nije nosio zaštitne maske.

„Ako sve to uzmemo u obzir, a imajući u vidu i ovako tešku epidemiološku situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, neće nam pomoći ni apostolska vlada koju mandatar danas najavi umjesto ekspertske“, dodao je Suhih.

On je rekao da ga posebno zabrinjava i čini prilično razočaranim to što ispit nijesu položile ni pojedine kolege zdravstveni radnici, koji bi trebalo da imaju posebnu odgovornost.

“Poštujući svačije vjersko opredjeljenje i potrebu sugrađana da se oproste od svog duhovnika, izražavamo opravdani strah da nam, u ovakvoj situaciji, a nakon proteklih događaja, malo šta može pomoći da izbjegnemo ozbiljne posljedice našeg neodgovornog ponašanja”, smatra Suhih.

On je apelovao na građane Crne Gore da je krajnje vrijeme da ozbiljno shvate trenutnu situaciju.

"Apelujem na građane da poštuju sve mjere koje su nadležna tijela donijela u cilju suzbijanja zaraze, a da nadležni organi konačno počnu da adekvatno rade svoj posao i kažnjavaju sve one koji te mjere krše, bez izuzetka", zaključio je Suhih.

Bonus video: