Forca: Teroristički napad u Beču neljudski zločin u kojem su stradali nevini

"U ovim teškim trenucima za austrijsku državu pozivamo na globalnu solidarnost i očuvanje vrijednosti demokratskog društva, a prije svega očuvanja ljudskih vrijednosti", saopšteno je iz Force

4013 pregleda 0 komentar(a)
Petoro mrtvih nakon napada u glavnom gradu Austrije, Foto: Reuters
Petoro mrtvih nakon napada u glavnom gradu Austrije, Foto: Reuters

Nova demokratska snaga - Forca osudila je teroristički napad u Beču u kojem je napadač, kojeg je usmrtila policija, ubio četiri osobe.

"S dubokim sažaljenjem pratimo izuzetno tešku situaciju nastalom od terorističkog napada koji se dogodio u Beču i najoštrije osuđujemo ovaj neljudski zločin koji je rezultirao gubitkom života nevinih ljudi", saopšteno je iz Force.

Iz te partije su izrazili saučešće porodicama stradalih, austrijskoj vladi i ambasadorki Austrije u Crnoj Gori Ani Jankovic.

"Zabrinuti smo i zbog činjenice da takav čin dolazi od dvadesetogodišnjaka sa pretpostavkom da bi to mogao biti vjerski ekstremizam, a to bi trebalo biti krajnje uznemirujuće i zabrinjavajuće za demokratsko društvo koje pokušavamo da izgradimo. Najoštrije osuđujemo svaki takav teroristički akt protiv kojeg se moramo boriti do potpunog iskorenjivanja, i u ovim teškim trenucima za austrijsku državu pozivamo na globalnu solidarnost i očuvanje vrijednosti demokratskog društva, a prije svega očuvanja ljudskih vrijednosti", saopšteno je iz Force.

Bonus video: