Zečević: Sramni podaci o broju Srba u organima i službama Glavnog grada

Lojalnost državi ne može se pokazivati kroz, kako tvrdi Zečević, diskriminaciju njenih građana po nacionalnoj i vjerskoj osnovi

4333 pregleda 11 komentar(a)
Zečević, Foto: Luka Zeković
Zečević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik podgoričkog odbora Nove srpske demokratije Radoš Zečević nazvao je sramnim i zabrinjavajućim podatke o broju zaposlenih Srba u organima i službama Glavnog grada.

"U organima i službama Glavnog grada Podgorica od 43 javna funkcionera samo jedan Srbin ili 2,3%, dok je u organima i službama od 713 zaposlenih samo 28 Srba ili 3,9%. Ove brojke jasno govore da je u pitanju diskriminaciji i progon Srba, kojih u Podgorici ima 23,35%", kazao je Zečević.

Posebno su ovi podaci, kako je kazao, sramni, u duhu poslednjih izjava predsjednika Glavnog grada Ivana Vukovića koji po svom nahođenju, kako je kazao Zečević, ocjenjuje ko je, a ko nije lojalan državi.

Zečević poručuje da će NSD učiniti sve da se Vuković "što prije razvlasti". "Ali i da se u skladu sa Ustavom i Zakonima Crne Gore kazni za ovakva svoja istupanja, koja nisu samo deklarativna već se kao što vidimo po zvaničnim podacima brutalno sprovode u praksi."

Lojalnost državi ne može se pokazivati kroz, kako tvrdi Zečević, diskriminaciju njenih građana po nacionalnoj i vjerskoj osnovi, jer su građani nosioci suvereniteta države.

"Niko na sebe ne može preuzeti da bude autentični tumač lojalnosti državi bilo kog građanina a pogotovo ne da u skladu tim svojim tumačenjima sprovodi diskriminaciju srpskog naroda. Nova srpska demokratija boriće se protiv ovakvih vidova diskriminacije našeg naroda i u Podgorici i u Crnoj Gori i tražiti da se odgovorni za to kazne", zaključio je Zečević.

Bonus video: