Narednih dana odluka o ponudi mandatara

Ako misle da nećemo biti dobri domaćini, ne poznaju Malisore, poručio Đeljošaj Mugoši

33241 pregleda 132 reakcija 27 komentar(a)
Zadovoljan zbog nagrade opštini, posebno jer je opstruira DPS: Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Zadovoljan zbog nagrade opštini, posebno jer je opstruira DPS: Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Albanska lista još nije odlučila da li će postati dio nove izvršne vlasti, a to će učiniti narednih dana na sjednici Predsjedništva, potvrdio je “Vijestima” njen nosilac i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Prema nezvaničnin informacijama “Vijesti”, Đeljošaj je prije dva dana razgovarao sa mandatarom za sastav Vlade Zdravkom Krivokapićem, ali on nije želio da se izjašnjava u vezi sa tim.

“Imaćemo sjednicu Predsjedništva u narednim danima i zvaničnim saopštenjem ćemo obavijestiti javnost o našem stavu. Ne želim da iznosim lični stav povodom ovih događaja,” rekao je.

Albanska lista ranije se pohvalno izjašnjavala o razgovorima sa mandatrom, kome su takođe dostavili spisak svojih zahtjeva.

Upitan da prokomentariše indirektne kritike direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugoše, jer je javno pozivao Podgoričane da budu gosti u Tuzima, Đeljošaj je kazao da svako treba da radi svoj posao.

Nakon što je u petak Nacionalno kordinaciono tijelo privremeno zabranilo rad kafića, dio građana je tokom vikenda pošao u Tuzi. Đeljošaj im je preko društvenih mreža poželio dobrodošlicu, ali je to Mugoša indirektno kritikovao, podsjetivši na razloge donošenja odluke NKT.

“Neka svako radi i ponaša se kao opština Tuzi i njeni građani, i onda ćemo biti uspješni i u savladavanju epidemiološke situacije. Prosto mi smo u Malesiji edukovani da i u dobru i zlu otvorimo naša vrata za goste, čak i kada rizikujemo. Nadležni su u obavezi da provjere, da li su mjere koje su aktuelne dobro zamišljene. Tako da našu tradiciju i edukaciju koju smo naslijedili nećemo mijenjati zbog novih okolnosti. Bio sam ponosan na moje sugrađane kad sam vidio pojedine da gostima iz Podgorice plaćaju kafu, naruče drugo piće, to je ono što je naša tradicija i odnos. Ako je neko mislio da ćemo da proćeramo goste, onda taj neko ne zna ko su Malisori”, objasnio je predsjednik Opštine Tuzi za “Vijesti”.

Komentarišući nagradu koju je juče dobila Opština za javnu administraciju Zapadni Balkan u 2020. a koju je pokrenula ReSPA (Regional School of Public Administration) i OECD/SIGMA, Đeljošaj je rekao da je to za njih veliko priznanje.

“Imponuje nam i daje još više snage da nastavimo da radimo u službi građana. Kada za samo godinu dana rada od osnivanja opšine dobijete ovakvo međunarodno priznanje, to je dokaz da tim koji smo formirali ima kapaciteta da se suoči sa izazovnim projektima...Ovo je tek početak i nastavićemo odgovorno da budemo primjer rukovođenja i domaćinskog odnosa prema javnim resursima kako bi građani osjetili blagodeti svoje uprave”, rekao je sagovornik.

Đeljošaj kaže da im je priznanje još veće jer su, navodi, radili pod opstrukcijom Glavnog grada i DPS Tuzi.

Bonus video: