Gvozdenović: Poslanici DPS-a će i u ovom sazivu inicirati dalju reformu izbornog zakonodavstva

Poslanik DPS-a učestvovao na završnoj konferenciji ODIHR-a povodom projekta “Podrška izborima na Zapadnom Balkanu”

6894 pregleda 10 komentar(a)
Gvozdenović, Foto: DPS
Gvozdenović, Foto: DPS

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) će i u novom sazivu Skupštine Crne Gore inicirati dalju reformu izbornog zakonodavstva, poručio je poslanik te partije i predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva u prethodnom sazivu, Branimir Gvozdenović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, danas učestvovao na završnoj konferenciji ODIHR-a povodom projekta “Podrška izborima na Zapadnom Balkanu”.

Gvozdenović je, navodi se u saopštenju, na konferenciji predstavio rad na reformi izbornog zakonodavstava u prethodnom sazivu i istakao značaj podrške koja je Skupštini pružena od stane OEBS-ODIHR organizacije, odnosno njihovih eksperata koji su dali nemjerljiv doprinos kako u radu Odbora tako i u radu radnih grupa.

Gvozdenović je, dodaju iz DPS-a, istakao da je i pored toga što Odbor nije doveo do kraja rad u skladu sa Odlukom, odrađen veliki posao i ostvaren vidljiv napredak u dijelu izbornog zakonodavstva.

Naglasio je da smatra da i dalje postoji prostor za unaprjeđenje zakonodavstva, posebno zbog toga što nije usvojen Zakon o izboru odbornika i poslanika, koji se, kako je saopšteno iz DPS-a, smatra “krovnim” zakonom kada je ova oblast u pitanju.

"S tim u vezi, obavijestio je učesnike da će i u novom sazivu poslanici DPS-a odmah inicirati rad na daljoj reformi izbornog zakonodavstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: