Demokrate: Datum izbora nove vlade se tumači zlonamjerno, Brajović izabran na isti dan prije četiri godine

"Jasno je da su i Vlada Crne Gore i predsjednik Skupštine u prethodnom mandatu izabrani na datume koji istorijski odgovaraju datumima održavanja Podgoričke skupštine" naveolu su u Demokratama

20320 pregleda 109 reakcija 10 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da se zlonamjerno tumači datum izbora nove Vlade Crne Gore, najavljen za 24. novembar.

Oni su naveli da je predsjednik Skupštine Crne Gore u 26. sazivu, Ivan Brajović izabran je upravo 24. novembra 2016, dok je Vlada na čelu sa premijerom Duškom Markovićem izabrana je 28. novembra iste godine.

"Jasno je da su i Vlada Crne Gore i predsjednik Skupštine u prethodnom mandatu izabrani na datume koji istorijski odgovaraju datumima održavanja Podgoričke skupštine" navode Demokrate.

Dodaju da je datum utvrđen konzenzusom na kolegijumu Skupštine.

"Znajući opredjeljenje bivše vlasti, jasno je da se nisu rukovodili danima održavanja Podgoričke skupštine, kao što se ne rukovodi ni aktuelna vladajuća većina", zaključili su oni.

Podsjećamo, juče je donešena odluka da će se za novu vladu glasati 24. novembra, što je datum koji se poklapa sa datumom održavanja Podgoričke supštine 1918. godine.

Bonus video: