Mandić i Knežević: Velimirović priznao da je lažno svjedočio

"Radi se o brutalnoj montaži za koju treba da odgovaraju Katnić i Saša Čađenović", kazao je Milan Knežević

24530 pregleda 204 reakcija 42 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Luka Zeković
Knežević i Mandić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su očekivali da će nakon izbora vijeća Apelacionog suda da odbaci montirane sudske procese i presude i pozove na odgovornost glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Sašu Čađenovića i pripadnice sudskog vijeca na Višem sudu.

On je na konferenciji za medije rekao da su obaviješteni da je "lažni svjedok Velimirović dao iskaz da je pod pritiskom lažno svjedočio", jer je prijećeno bezbjednošću njegovoj porodici.

Istakao je da od izbora Crna Gora živi čekajuci promjene u svim oblastima, pa i u sudstvu i tužilaštvu, koji kako je ocijenio Mandić, ne rade svoj posao.

"Evo i slučaj Državni udar, potom drugi protiv Nebojše Medojevića su vrsta pritiska stare vlasti".

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da imaju informaciju da je u ponedjeljak Tužilastvu stigao iskaz Mirka Velimirovića u kome navodi da je bio ucijenjen i da je zato "uperio prst u njega i Andriju Mandića".

"Pozivam Katnića da dostavi iskaz sudu. Radi se o brutalnoj montaži za koju treba da odgovaraju Katnić i Saša Čađenović".

Knežević je kazao da je u saznanju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije u ponedjeljeak poslalo Specijalnom državnom tužilaštvu iskaz Mirka-Paje Velimirovića u kojem jasno saopštava da je bio ucijenjen, malteretiran i pritiskan od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića da “upre prstom u Demokratski front, konkretno njega i Andriju Mandića”.

“Da mu je bilo zaprijećeno njegovoj porodici, da mu je bilo zaprijećeno njegovom brataniću. On je u tom iskazu u potpunosti razobličio i razmontirao čitav ovaj sramni, kriminalni postupak koji se vodi protiv Andrije Mandića, Miška Čađenovića i mene već četiri godine”, rekao je Knežević.

Knežević je istakao da zato pozivaju GST Milivoja Katnića da odmah taj iskaz dostavi Apelacionom sudu, da ga ne krije u fioci “kao što je postalo standardno ponašanje kad se dokazi okrenu protiv njega”.

“Pozivamo predsjednika Vijeća Zorana Smolovića i sudiju izvjestica na Apelacionom sudu Seku Piletić da po službenoj dužnosti zatraže iskaz Mirka Velimirovića, ali tražimo i da vd vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković na osnovu iskaza koji je dostavio Velimirović...najzad...pokrene postupak protiv Milivoja Katnića”, istakao je Knežević.

On je rekao da Katnić treba da dostavi iskaz cijeloj javnosti da “Crna Gora vidi da Velimirović sve radi po instrukcijama Katnića, da nije postojalo nikakvo oružje, niti je to oružje posle udavljeno u jezeru Gazivode”:

“Radi se o brutalnoj montaži zbog koje i Milivoje Katnić i Saša Čađenović treba krivično-pravno da odgovoraju”.

Bonus video: