SNP: Marković ne propusta priliku da napadne crkvu i novu većinu, zaboravio skupove u Podgorici i na Cetinju

"Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", poručuju iz SNP

4465 pregleda 11 komentar(a)
SNP logo, Foto: Arhiva Vijesti
SNP logo, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) poručila je da je odlazeći premijer Duško Marković zaboravio "patriotske" skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od "neprijatelja", te da nije propustio priliku da u poslednjim danima svog mandata optuži novu parlamentarnu većinu i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve za širenje virusa korona koje se dešava ovih dana.

Oni su reagovali na Markovićeve tvrdnje da je nova vlast sa dijelom sveštenstva SPC kreirala odnos nepoštovanja naredbi koje se odnose na prevenciju širenja koronavirusa.

"Zaboravio je Marković patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od "neprijatelja". Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", poručuju iz SNP.

Ocijenili su da bi bilo dobro da Marković shvati da je pretvaranjem NKT-a u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih koraka, ovo tijelo trajno izgubilo povjerenje građana i da se propusti ne mogu nadomjestiti time što će se krivica prebaciti na političku konkurenciju i crkvu.

"Prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a, odnosno političkih predstavnika trenutne opozicije koji su u njemu, i njegovo što hitnije postavljanje na zdrave osnove kako bismo se na pravi način uhvatili u koštac sa korona krizom koja hvata sve više maha ", zaključuje se u reagovanju SNP-a.

Bonus video: