ASK: Partije koje su učestvovale na izborima prikupile 2.751.353 eura, mandat najmanje koštao BS, a najviše SDP

Predsjednik Savjeta ASK Momčilo Radulović je kazao da se rad ASK u potpunosti "preselio u zonu transparentnosti" i da objavljuju sve što zakon dozvoljava

7486 pregleda 2 komentar(a)
ASK (Ilustracija), Foto: Antikorupcija.me
ASK (Ilustracija), Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) je utvrdila da su podnosioci izbornih lista za izbore koji su održani 30. avgusta prikupili sredstva u iznosu od 2.751.353 eura.

U taj iznos nije uračunat iznos koji su partije dobile po osnovu osvojenih mandata.

Na konferenciji za medije na kojoj je ASK predstavila osnovne nalaze iz Izvještaja o sprovedenom nadzoru u toku izborne kampanje za parlamentarne izbore 30. avgusta, saopšteno je da su političke partije za izbore za poslanike i odbornike ukupno potrošile 4. 245.817 eura, od čega 62 odsto na medijsko oglašavanje.

"Ukoliko se broj osvojenih mandata od političkih partija koji su učestvovali na izborima za poslanike u Skupstini, uporedi sa iznosom utrošenih sredstava, mandat je najmanje koštao Bošnjačku stranku i to 14.366 eura, a najviše Socijaldemokratsku partiju (SDP) 117.703 eura", kazali su iz ASK.

Predsjednik Savjeta ASK Momčilo Radulović je kazao da se rad ASK u potpunosti "preselio u zonu transparentnosti" i da objavljuju sve što zakon dozvoljava.

Bonus video: