Bečić: Uvjeren sam da ćemo 2. decembra dobiti novu Vladu

Predsjednik parlamenta je istakao da je neophodno što prije krenuti u rješavanje nagomilanih problema

21166 pregleda 1058 reakcija 44 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je uvjeren da će Crna Gora na sjednici parlamenta koja je zakazana za 2. decembar dobiti novu Vladu, i poručio da je neophodno ispoštovati volju građana i što prije krenuti u rješavanje nagomilanih problema.

On je u intervjuu za Novu M kazao da je jedan od razloga odgađanja sjednice, koja je bila zakazana za 24. novembar ali, je na zahtjev više političkih subjekata, taj termin promijenjen, potreba da se izmijeni Poslovnik Skupštine.

„A da bi izmijenili poslovnik i na taj način omogućili poslanicima koji su u samoizolaciji zbog koronavirusa da učestvuju u radu sjednica na daljinu, neophodni su nam glasovi i prisustvo poslanika opozicije“, pojasnio je Bečić.

Samim tim je, kako je naveo, potrebno da se sa njima razgovara, da se uvaže određeni njihovi zahtjevi i da se zajednički dogovori termin održavanja sjednice.

„Takođe, kada se usvoji odluka o dopuni Poslovnika, potrebno je određeno vrijeme da se ona objavi u Službenom listu, da stupi na pravnu snagu. I treći značajan razlog jeste potreba da odgovorimo na pokušaje zloupotreba određenim datumima, stvaranju podjela, tenzija, svađa“, precizirao je Bečić.

On je rekao da vjeruje će biti ispoštovano ono što je konsenzusom dogovoreno na kolegijumu, i da će 23. novembra biti usvojena odluka o dopuni Poslovnika, kojom će se omogućiti poslanicima koji su zbog samoizolacije onemogućeni da fizički budu u plenarnoj sali, da učestvuju u radu sjednice na daljinu.

„Mislim da je to odraz odgovornosti“, dodao je Bečić.

Na pitanje kako je zadovoljan kadrovskim rješenjima mandatara Zdravka Krivokapića za novu Vladu, on je rekao da mu, sa pozicije predsjednika Skupštine, ne pripada da to komentariše.

„Ono što je moje očekivanje, želja i uvjerenje je da će Crna Gora na sjednici koja je zakazana za 2. decembar dobiti novu Vladu. Neophodno je i nužno da ispoštujemo izbornu volju građana, i da što prije krenemo u rješavanje nagomilanih problema“, kazao je Bečić.

Bonus video: