PzP će krajem mjeseca o podršci vladi

Sjednice partijskih organa odložili zbog usložnjavanja epidemiološke situacije i zasjedanja parlamenta

19461 pregleda 187 reakcija 48 komentar(a)
Formalnu podršku vladi dali Prava Crna Gora i URA: Sa ranijeg sastanka sa mandatarom, Foto: Luka Zeković
Formalnu podršku vladi dali Prava Crna Gora i URA: Sa ranijeg sastanka sa mandatarom, Foto: Luka Zeković

Sjednice partijskih organa Pokreta za promjene, na kojoj će odlučivati o podršci novoj vladi, biće održane 28. novembra, saopšteno je “Vijestima“ iz te partije.

Prvobitna odluka bila je da se sjednice održe prekjuče, ali je odluka promijenjena zbog, kako su objasnili, usložnjavanja epidemiološke situacije i odlaganja sjednice parlamenta za 2. decembar.

Do sada su formalnu podršku predloženoj ekspertskoj vladi Zdravka Krivokapića dali Prava Crna Gora i URA.

Socijalistička narodna partija je 9. novembra održala sjednicu Izvršnog odbora nakon koje su saopštili da traže da se njihovi predstavnici sastanu sa mandatarom i “da se više vrednuje rezultat SNP-a na istorijskim izborima 30. avgusta”.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković najavio je da će sastanak sa mandatarom biti održan danas.

Predsjedništvo SNP-a bi trebalo da bude održano sljedećeg vikenda, jer su iz te partije na Kolegijumu predsjednika Skupštine, kada je prvobitno sjednica bila zakazana za 24. novembar, rekli da im ne odgovara raniji datum zbog sjednice Predsjedništva.

Nakon reakcija javnosti da je 24. decembar datum početka Podgoričke skupštine 1918, čijim je odlukama Crna Gora izgubila samostalnost, ali i procedure za izmjenu Poslovnika, Skupština je odložena za 2. decembar. Do tada bi, kako je objašnjeno, trebalo da stupe na snagu izmjene Poslovnika i omogući onlajn glasanje poslanicima koji zbog korone ne mogu prisustvovati sjednici.

Ni Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija još nijesu održale sjednice stranačkih organa, kao ni Demokratska Crna Gora i Demos.

Lider Nove Andrija Mandić u subotu je rekao da će predložiti organima partije da podrže vladu, ali je problem što još ne znaju da li će vlada imati potpredsjednike ili zamjenika, ko će biti ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Iz NSD su ranije najavili mogućnost da Predsjedništvo donese odluku jer Glavni odbor vjerovatno neće moći da se sastane. I predsjednik DNP-a Milan Knežević kazao je ranije da će na stranačkim organima predložiti da se prihvati predlog mandatara za sastav nove Vlade.

Bonus video: