OČEKUJE SE ZAKAZIVANJE SJEDNICE SO NIKŠIĆ

Simovića biraju krajem sedmice

Iz Opštinskog odbora DPS Nikšić „Vijestima“ je rečeno da će za dan-dva biti održana sjednica OO DPS-a kako bi Simovića predložili za predsjednika Opštine

18388 pregleda 412 reakcija 44 komentar(a)
Simović, Foto: Savo Prelević
Simović, Foto: Savo Prelević

Sjednica Skupštine opštine Nikšić, na kojoj bi aktuelni potpredsjednik Vlade i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista Milutin Simović, trebalo da bude izabran za novog predsjednika Opštine, trebalo bi da bude održana krajem sedmice, rečeno je „Vijestima“ nezvanično iz nikšićke lokalne uprave.

Simović je jedini kandidat za tu funkciju, a njemu je sinoć Predsjedništvo DPS-a dalo saglasnost da do marta naredne godine, kada treba da se održe lokalni izbori, bude na čelu opštine Nikšić.

“...Na sjednici Predsjedništva je razmatran i jednoglasno izglasan prijedlog da Milutin Simović bude kandidat za predsjednika Opštine Nikšić. Zajednički je konstatovano da Simovićevi dosadašnji rezultati u radu, kao i iskustvo provedeno na najodgovornijim funkcijama garantuju da je riječ o najboljem rješenju kada je u pitanju dalje rukovođenje u Nikšiću,” piše u saopštenju DPS-a.

Simović je rođen u Nikšiću ali živi u Podgorici, što nije zakonska prepreka. Iz Opštinskog odbora DPS Nikšić „Vijestima“ je rečeno da će za dan-dva biti održana sjednica OO DPS-a kako bi Simovića predložili za predsjednika Opštine.

Simović je nekoliko godina bio koordinator za Nikšić i u OO DPS vjeruju da će sa njim, kao i sa novim rukovodstvom Opštinskog odbora u tom gradu postići dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima. Sagovornik je nezvanično rekao da će DPS “pokazati da su Nikšićani i dalje uz njih”.

Aktuelna lokalna vlast u gradu pod Trebjesom je na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta, imala oko sedam hiljada glasova manje od opozicije.

Funkciju vršioca dužnosti predsjednika opštine Nikšić trenutno obavlja njen potpredsednik Dragan Perović, čiji je mandat ograničen na 30 dana. On je izabran 26. oktobra, jer je predsjedniku Veselinu Grboviću funkcija prestala po sili zakona, pošto je stekao uslove za starosnu penziju.

Vršilac dužnosti predsjednika opštine Dragan Perović
Vršilac dužnosti predsjednika opštine Dragan Perovićfoto: Svetlana Mandić

Grbović je dan nakon svečane sjednice povodom Dana opštine, 18. septembra, napunio 67 godina. Istog dana OO DPS-a je jednoglasno, na predlog Predsjedništva te partije, podržao Zorana Vukićevića, dosadašnjeg direktora Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine, za predsjednika i Marka Burića za potpredsjednika Opštinskog odbora DPS-a.

Vukićević je na tom mjestu zamijenio dosadašnjeg predsjednika Ivana Mitrovića, koji je nakon održanih parlamentarnih izbora 30. avgusta i ostvarenih rezultata u Nikšiću iz moralnih razloga, kako je naveo, podnio ostavku.

Predsjednik DPS Nikšić Zoran Vukićević
Predsjednik DPS Nikšić Zoran Vukićevićfoto: Svetlana Mandić

Vukićević, koji je član nikšićkog i Glavnog odbora DPS-a, je na mjesto direktora Centra za socijalni rad došao 2018. godine, nakon što je njegov prethodnik, Ivan Mitrović, napustio direktorsku fukciju i postao predsjednik OO DPS Nikšić.

Za potpredsjednika OO DPS Nikšić jednoglasno je izabran Marko Burić, koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore. Politički je angažovan u Savjetu mladih DPS-a, Klubu odbornika Nikšić i OO DPS Nikšić.

Preporučujemo za Vas