Lider DF-a optužio crkvu "da je izdala birače"

Medojević optužio i Joanikija: Andrija mi je rekao da su odgovorni za prevaru

"Ja govorim imenom i prezimenom ko je u ime Crkve učestvovao u ovoj prevari. I to govorim samo ono što mi je Adrija rekao. Vladika Joanikije, pop Gojko Perović i Vlado Božović. Oni su odgovorni za ovu prevaru i izdaju birača. A Crkva nijesu sveštenici, nego narod. Samo ja više neću učestvovati u političkim igrama sveštenika koji su odigrali jos jednom za Mila Đukanovića i opastanak ovog režima"

65333 pregleda 1903 reakcija 239 komentar(a)
"Andrija mi je rekao": Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
"Andrija mi je rekao": Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović

Lider Pokreta za promjene, i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovo je optužio Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori "da je učestvovala u prevari birača".

Na svom Fejsbuk profilu Medojević je ovog puta optužio i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, a sve mu je navodno rekao Andrija (Mandić).

"Ja govorim imenom i prezimenom ko je u ime Crkve učestvovao u ovoj prevari. I to govorim samo ono što mi je Adrija rekao. Vladika Joanikije, pop Gojko Perović i Vlado Božović. Oni su odgovorni za ovu prevaru i izdaju birača. A Crkva nijesu sveštenici, nego narod. Samo ja više neću učestvovati u političkim igrama sveštenika koji su odigrali jos jednom za Mila Đukanovića i opastanak ovog režima", napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Novi napadi lidera DF-a na crkvu
Novi napadi lidera DF-a na crkvufoto: Facebook

Lider DF-a je dodao i da su najviši crkveni velikodostojnici "napravili pakt sa đavolom".

Medojević praktično svakodnevno iznosi teške optužbe na račun mandatara Zdravka Krivokapića, a naveo je i da ga je kupio šef DPS Milo Đukanović.

Tvrdio je više puta da Vladu fomiraju crkva, vlasnici Vijesti, Vladimir Božović. Ostatak Demokratskog fronta se nije ograđivao od njegovih izjava.