Odbornici SO Nikšić u petak glasaju o Simoviću

Predlog da Simović bude čelni čovjek Opštine, potpisalo je 24 odbornika DPS-a i 15 SD-a, ocjenjujući da je dugogodišnjim radom pokazao stručnost i kompentencije, kao i menadžerske sposobnosti koje ga preporučuju za te odgovorne dužnosti

4368 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Simović, Foto: Vlada Crne Gore

Odbornici nikšićke Skupštine izjasniće se u petak o predlogu da potpredsjednik crnogorske Vlade Milutin Simović bude novi predsjednik te opštine.

U lokalnoj Skupštini su odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD).

Predlog da Simović bude čelni čovjek Opštine, potpisalo je 24 odbornika DPS-a i 15 SD-a, ocjenjujući da je dugogodišnjim radom pokazao stručnost i kompentencije, kao i menadžerske sposobnosti koje ga preporučuju za te odgovorne dužnosti.

U predlogu je obrazloženo da je Simović, obavljajući najodgovornije funkcije u državi, pokazao visok stepen tolerancije i empatije prema svim događajima i pojavama u političkom životu Crne Gore.

Izbor predsjednika biće jedina tačka dnevnog reda Skupštine, a u skupštinskim materijalima, uz predlog za izbor i biografiju Simovića, dato je uvjerenje da ima prebivalište u Nikšiću od 15. oktobra, kao i potvrda o njegovom biračkom pravu.

Dostavljena je i saglasnost Simovića za obavljanje funkcije predsjednika nikšićke Opštine.

Funkciju predsjednika nikšićke Opštine, kao vršilac dužnosti do izbora novog, obavlja potpredsjednik, Dragan Perović, od 26. oktobra.

Tada je na sjednici lokalne Skupštine konstatovan prestanak mandata Veselinu Grboviću, po sili zakona, zbog odlaska u starosnu penziju.

Bonus video: