omogućiće kvorum za sjednicu 23. novembra

Živković: DPS nastavlja da daje konstruktivan doprinos demokratskoj tranziciji vlasti

"Naime, želimo da demostriramo standard ponašanja u opoziciji, kako bi našu političku konkurenciju probali da edukujemo o konstruktivnom odnosu prema institucijama i političkoj realnosti, budući da će se neminovno brzo naći u klupama u kojima su proveli nekoliko decenija", rekao je Živković

7197 pregleda 62 reakcija 10 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) omogućiće kvorum za sjednicu 23. novembra što će stvoriti pretpostavke za glasanje o izmjeni poslovnika. Na taj način, biće omogućeno online glasanje prilikom izbora nove vlade 2. decembra, kazao je Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Ovim potezom DPS nastavlja da daje konstruktivan doprinos demokratskoj tranziciji vlasti, iako smo potpuno uvjereni da najveći dio naše političke konkurencije, ne bi postupao na ovakav način kada bi bili u našoj poziciji. Ipak, imajući u vidu da smo državotvorna partija, koja je postavljala demokratske standarde u vremenu vršenja vlasti, i ovaj put se vodimo tim principom. Naime, želimo da demostriramo standard ponašanja u opoziciji, kako bi našu političku konkurenciju probali da edukujemo o konstruktivnom odnosu prema institucijama i političkoj realnosti, budući da će se neminovno brzo naći u klupama u kojima su proveli nekoliko decenija", rekao je Živković.

Preporučujemo za Vas