Bošnjak: Degradiranje i obesmišljavanje državnih simbola

Poslanica PzP-a poručuje da se ne smije dozvoliti da "tzv. žiro-račun patriote, nameću njihovu mjeru patriotizma"

13629 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Pokret za promjene
Foto: Pokret za promjene

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak pozvala je Ministarstvo kulture da odreaguje na, kako je kazala, degradiranje i obesmišljavanje državnih simbola, koji, ocjenjuje Bošnjak, očigledno "pojedinim tajkunima služe za vođenje interesnih ratova i dokazavinje navodnog patriotizma".

Tipičan primjer je, kako je navela, "neukusno, degutantno, a prije svega protivzakonito" isticanje državne zastave "ili bolje reći obmotavanje državnim zastavama" vrha zgrade pored Hotela Podgorica, koju je nazvala monstruoznom.

"Zakon o državnim simbolima i danu državnosti jasno propisuje ko, kad, gdje i kako može isticati državnu zastavu. Ovo je grubo kršenje zakona, koje ne može i ne smije da bude ignorisano jer je toliko očigledno svima, osim izgleda onima koji treba da se staraju o sprovođenju zakona. Ili smo možda mi neupućeni, pa da je ovaj «monstrum» u stvari postao, sad veći formalno, zgrada Vlade Crne Gore ili Predsjednika Crne Gore. Ko zna, možda nadležni smatraju da je ovo obmotavanje zgrada državnim zastavama najefikasniji način u borbi protiv pandemije Covid 19 i sveprisutnijeh siromaštva", ističe Bošnjak.

Poslanica PzP-a poručuje da se ne smije dozvoliti da "tzv. žiro-račun patriote, nameću njihovu mjeru patriotizma."

"Zato mi, iskreni borci za demokratsku, prosperitetnu i pomirenu Crnu Goru, apelujemo na državne organe da narede da se ovaj kič i patriotsko orgijanje bahatih tajkuna pod hitno zaustavi. Ne možemo ne primijetiti, da su u nekim drugim slučajevima bili vrlo efikasni i ažurni", zaključuje Bošnjak.

Bonus video: