Đukić: Mediji koje osniva Opština neće biti partijska glasila koja podižu tenzije

Prema Đukićevim riječima, „bolje je da potpredsjednik Medenica ne pominje u javnosti svoj „stav na odborima SO“, jer na odborima do sada je pokazivao da ne poznaje procedure i da, kao predlagač, ponekad ne zna koje su odluke na dnevnom redu i šta sadrže“

3791 pregleda 36 reakcija 11 komentar(a)
Milan Đukić, Foto: Privatna arhiva
Milan Đukić, Foto: Privatna arhiva

„Jasno je da moji istupi kvare plan potpredsjednika Medenice i još nekolicine, da lokalni radio bude pod njihovom političkom, a ne kontrolom građana i da služi kreiranju javnog mnjenja u Kolašinu po njihovoj mjeri i ukusu. Jasno je i zato što je matrica njegovog saopštenja ista ona iz prethodnih medijskih napada kada sam odbio da prihvatim nezakonita postupanja oko RTV. Na njegovu žalost, a na sreću građana Kolašina, taj plan neće uspjeti, jer lokalni mediji koje osniva Opština neće biti partijska glasila koja podižu tenzije i promovišu političku, nacionalnu i vjersku mržnju“, kaže predsjednik Skupštine opštine (SO) Milan Đukić u odgovoru potpredsjedniku Opštine Danilu Mednici.

Prema Đukićevim riječima, „bolje je da potpredsjednik Medenica ne pominje u javnosti svoj „stav na odborima SO“, jer na odborima do sada je pokazivao da ne poznaje procedure i da, kao predlagač, ponekad ne zna koje su odluke na dnevnom redu i šta sadrže“.

„Zato neću više u takvim situacijama da, pred opozicijom, zbog njega doživljavam koalicionu blamažu, „vadim kestenje iz vatre“ i „ispravljam Joksima koji drži novine naopako“. Što se tiče „zapošljavanja iz najbližeg okruženja“ licimjerno je i sramno da se upravo Medenica koristi ovakvim konstrukcijama iz razloga itekako poznatih građanima Kolašina. Na jedan broj tih razloga ću podsjetiti javnost, a jedan broj njih koji se tiču lično njega i njegovog „okruženja“ ću aktuelizovati u budućim prilikama. Prvi razlog je što, da nije bilo tog mog „najbližeg okruženja“ i njihove borbe protiv političkog progona bivše vlasti, on lično ne bi nikada ni došao u situaciji da bude potpredsjednik Opštine i mogućnosti da se „politički šepuri“ u vladajućoj koaliciji – bez pokrića“, tvrdi Đukić.

Drugi razlog je, kaže Đukić, „ što su ti isti ljudi koje je progonila bivša vlast, kao i odbornici GB, samo zbog centrale SD, pristali da potpredsjednik Opštine bude neko ko je sa „svojim okruženjem“, osim u nekoliko partija bio i u SDP-u kada je podržavao njihovo nezakonito otpuštanje“. Kako tvrdi predsjednik SO, „bez ličnih političkih zasluga Medenicu je zapalo da bude potpredsjednik, ali ni to ne bi bio problem, da je za dvije i po godine saradnjom i rezultatima opravdao mjesto još jednog potpredsjednika“. Veliko je ljudsko razočarenje, kaže Đukić, „to što potpredsjednik omalovažava zaposlene u Opštini koji pokrivaju mjesta vozača, daktilografa, higijenskih radnika i kurira“.

„Umjesto da se bori za njihov bolji status i povećanje plata koje su ispod prosjeka, on se ruga zanimanjima bez kojih ne može ni jedna lokalna samouprava. Ko se „razilazi sa sopstvenom partijom“ pokazat će vrijeme, ali trenutno, govori činjenica da moj stav oko RTV podržavaju pojedini odbornici i članovi SD-a. Priča o meni i Grupi birača je pokušaj skretanja pažnje sa ličnog političkog debakla godpodina Medenice na poslednjim parlamentarnim izborima. Nijesam ja odgovoran za rezultat SD u Kolašinu“, napisao je Đukić.

Tom rezultatu, kako tvrdi, „isključivo je doprinio „trud i rad“ Medenice“. Đukić kaže i da nije kriv „za činjenicu da zbog Medeničinog „političkog vizionarstva“ prepolovljen broj glasova SD, a najistaknutiji odbornik te stranke podnio ostavke na sve funkcije u OO“.

„Ponavljanje floskule da „prestanem sa opstrukcijama“ ukazuje mi da je Medenica samo potpisao saopštenje onih čije su ga „kreacije“ vjerskih i nacionalističkih uvreda uveseljavale na Facebook stranici RTV „Kolašin“. I to bi sad da nastave u okviru društva čiji je osnivač Opština, a koje treba da finansiraju građani Kolašina. Možda bi i moglo proći da nema Grupe birača. I kada bih stvarno mogao da vršim neku opstrukciju lokalne administracije, ona bi bila suvišna u odnosu na potpredsjednikov dosadašnji rad i političko „poziranje“, jer on ni posle dvije i po godine još uvijek nema svoje nadležnosti! Na kraju ću rado prihvatiti njegovu „preporuku“ - „da se bavim svojim poslom“, zato što potpredsjednik, nažalost, još uvijek ne zna, koji je posao Skupštine u ovom slučaju, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi (čl. 38) i Statutu (čl. 37), ali će se brzo uvjeriti. „Savjetujem“ mu da to pročita do sledeće sjednice SO na kojoj ćemo svi morati da preuzmemo odgovornost za svoj dosadašnji rad i postupke“, saopštio je Đukić.

Bonus video: