Tivat: Postavljena četiri v.d., privremeno ostao i po neko iz DPS-a

Novi čelnici Tivta ranije su saopštavali da su u Opštini, nakon što su DPS-SD i HGI izgubili lokalne izbore 30.avgusta, zatekli čak 202 zaposlenih, što je više nego dva puta veći broj radnika nego što ih Opština Tivat imala prije četiri godine

14864 pregleda 20 reakcija 16 komentar(a)
Komnenović, Foto: TV Vijesti
Komnenović, Foto: TV Vijesti

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) donio je riješenja o imenovanju vršilaca dužnosti na rukovodećim pozicijama četiri od ukupno 12 organa Opštine koliko ih ima po novoj Odluci o internoj organizaciji lokalne uprave Tivta što je na snagu stupila u petak.

Za v.d. sekretara Sekretarijata za finansije imenovan je Jovan Brinić (NP), na čelu Sekretarijata za lokalnu upravu kao v.d. sekretara je Tanja Peričić (NP), dok je za v.d. sekretara Sekterarijata za uređenje prostora imenovana nestranačka lionost univerzitetska profesorica dr Sonja Pravilović.

Na čelu Direkcije za imovinsko-pravne poslove, Komnenovićevom odlukom, kao v.d. direktora u dogledno vrijeme ostaće Rita Mitrović (DPS) koja je i do sada vodila ovaj organ.

Nova lokalna uprava Tivta koju čine građanske liste Narod pobjeđuje (NP), Bokeški Forum (BF) i „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“, ranije je odlučila da na mjestu glavne administrarorke Opštine do isteka svog mandata u aprilu naredne godine, ostane Marija Sijerković (DPS), dok je Komnenović prije desetak dana donio i odluku da se za rukovoditelju Službe unutrašnje revizije Opštine postavi Jela Mrdak.

Ona formalno nije članica DPS-a, ali je ta partija Mrdakovu prije četiri godine dovela u Opštinu Tivat i postavila na čelo interne revizije u vrijeme kada je gradom vladala koalicija DPS-SD-HGI.

Zbog načina na kiji je Mrdak obavljala revizorski posao ona je međutim, ubrzo došla u sukob sa bivšim gradonačelnikom Sinišom Kusovcem (DPS) jer nije bila sklona da mu „progleda kroz prste“ za kontroverzni način na koji je on rukovodioo optinskim finansijama, pa je Kusovac Mrdakovu „stavio na led“ i odbio da je, kakda joj je istekao mandat, ponovno imenuje za šefa unutrašnje revizije. Nova tivatska NP-BF-GB vlast Mrdakovu smatra veoma profesinalnom i zbog toga je Komnenović i potvrdio njeno postavljenje na čelo Službe za unutrašnju revizuju.

Inače, po novoj „Odluci o organizaciji i načimu rada lokalne uprave Opštine Tivat“, tivatska Optine sada ima šest sekretarijata (za lokalnu upravu, za finansije, za uređenje prostora, za privredu, za društvene djelatnosti i za inspekcijski i komunalni nadzor) dvije direkcije (za investicije i za imovinsko-pravne poslove) i po dvije posebne (služba zapštite i služba unutrašnje revizije), odnosno stručne službe (služba predsjendika Opštine i i slušba glavnog administratora).

To je za četvrtinu manje nego što je broj organa lokalne uprave iznosio za vrijeme bivše DPS-SD-HGI vlasti predvipene nekadašnjim gradonačečnikom dr Sinišom Kusovcem, kada ih je bilo ukupno 16. Komnenović je nakon stupanja na snagu nove organizacije službi, podijelio otkaze svim dosadašnjim DPS sekretarima: za finansije i lokalne javne prihode Rajki Jovićević, za investicije, uređenje prostora i održivi razvoj Marku Petričeviću, za komunalne poslove saobraćaj i energetsku efikasnost Tatjani Jelić, za kulturu i društvene djelatnosti Dubravki Nikčević, za opštu upravu Tamari Furtuli, za turizam i preduzetništvo Petru Vujoviću, te za mlade, sport i socijalna pitanja Darki Ognjanović.

Smijenjeni su i dosadašnji komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić, rukovoditeljka Službe za javne nabavke Milena Ćipranić, direktor Uprave za inspekcije poslove Jovica Stojković i načelnik Komunalne policije Novak Leković – takođe sve kadrovi DPS-a. Nakon imenovanja rukovodilaca svih organa i službi Opštine po njenoj novoj organizaciji, oni će napraviti nove interne sistematizacije tih organa i odrediti neophodan broj zaposlenih koji će ostati da u njima rade.

Novi čelnici Tivta ranije su saopštavali da su u Opštini, nakon što su DPS-SD i HGI izgubili lokalne izbore 30.avgusta, zatekli čak 202 zaposlenih, što je više nego dva puta veći broj radnika nego što ih Opština Tivat imala prije četiri godine.

Kako se tada čulo, oko 30 % njih je čisti tehnološki višak i produkt neselektivnog partijskog zapošljavanja koje su DPS, SD i HGI sprovodili u protekle četiri godine i najveći dio tih ljudi će morati da bude otpušten uz zakonom predviđene otpremnine.

Bonus video: