Abazović i Krivokapić na sastanku sa Popom: Prva zvanična posjeta nove vlade Briselu

"Danas smo mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, profesor Zdravko Krivokapić i ja, održali radni doručak sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, gospođom Oanom Kristinom Popom", kazao je lider GP URA

13845 pregleda 459 reakcija 12 komentar(a)
Krivokapić, Popa i Abazović, Foto: Facebook
Krivokapić, Popa i Abazović, Foto: Facebook

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić i kandidat za potpredsjednika Vlade Dritan Abazović, sastali su se danas u Podgorici sa ambasadorkom Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

Na sastanku je dogovoreno da će, ubrzo nakon formiranja nove Vlade, prva međunarodna posjeta biti Briselu, kao iskaz političke volje za što snažnijim integracijama Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i još čvršćeg partnerstva Crne Gore i EU.

"Na izuzetno konstruktivnom sastanku, Krivokapić i Abazović su se zahvalili ambasadorki Popi na velikoj pomoći u iznosu od 28 miliona eura, koju je EU uputila Crnoj Gori u okviru paketa bespovratne finansijske pomoci vrijednog 53 miliona eura za ublažavanje efekata velike ekonomske i zdravstvene krize. EU će u Crnoj Gori imati snažnog partnera, a mi ćemo učiniti sve da naša država u što kraćem roku sprovede neophodne reforme, kako bi konačno postala punopravna članica EU", saopšteno je sa današnjeg sastanka.

Današnji sastanak je nastavak intezivne saradnje koju predstavnici nove skupštinske većine imaju sa predstavnicima Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, a najavljeno je da će ta saradnja biti "intenzivirana odmah nakon formiranja Vlade i započinjanja važnih reformskih procesa, koji su neophodni Crnoj Gori".

Bonus video: