Leković Raičeviću: Građani Bara dobro pamte „vaše privatne intervjue“, jedini cilj da sve stavite pod svoje

"To je gospodine Raičeviću prva istina i to odbraniti ne možete. Ako je vama 500 eura „nebitna mizerija“ koju ja nepotrebno podvlačim, pitajte šta o tom iznosu misli neko ko mjesečno prima minimalac od 200 ili 250 eura odnosno neko ko jedva preživljava, a takvih je u Baru mnogo", rekao je Leković

7491 pregleda 8 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Iako je napad najbolja odbrana, u konkretnom slučaju kada Opština Bar pokušava da me kao odbornika zbog javno iznesene istine prizemno optuži za nekakvo „neznanje“ i „nepismenost“, ovaj napad na mene im neće proći, a naročito neće napadom odbraniti sve ono što su u proteklih deceniju potrošili na račun građana Bara.

To je rekao Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar odgovarajući na reagovanje Opštine Bar u kojem se navodi da se Leković i dalje se trudi da problematizuje rad opštinskih službi tamo gdje problema nema.

Leković je kazao da je Opština Bar, odnosno njen predsjednik "čije fraze jasno provejavaju kroz čitav odgovor", stavljajući se u funkciju advokata Branimira Gvozdenovića izvrtanjem činjenica pokušava da prikrije da je Gvozdenovićev govor u zgradi Opštine građane Bara koštao kao nečija prosječna mjesečna zarada u Crnoj Gori.

"To je gospodine Raičeviću prva istina i to odbraniti ne možete. Ako je vama 500 eura „nebitna mizerija“ koju ja nepotrebno podvlačim, pitajte šta o tom iznosu misli neko ko mjesečno prima minimalac od 200 ili 250 eura odnosno neko ko jedva preživljava, a takvih je u Baru mnogo. Druga istina je da su svi ugovori i da su mnogi troškovi sklapani odnosno pravljeni u periodu kada nije bilo pandemije i o tome svjedoče jasni datumi zaključenja, pri čemu napominjem da građani Bara dobro pamte „vaše privatne intervjue“ ispred takođe privatnih mikrofona, tokom „čempres revolucije“, kada ste u svojim ekspozeima objašnjavali zbog čega je sječa čempresa opravdana, a zbog čega građani nijesu u pravu. I ta Vaša pravdanja, plaćali su građani Bara", kazao je Leković u odgovoru.

On je poručio Raičeviću da pandemijom neće moći da opravda troškove koje „rezonski“ pravi iz godine u godinu, a sve kako bi "Vi i Vaš predsjednik opštinskog odbora, na barskim ulicama izgledali „profesionalno“, uz kameru i dronove".

"Treća istina - o lokalnoj televiziji rekli ste sve ono što moderna i edukovana administracija, odnosno predsjednik, ne bi. Umjesto da Vam osnivanje lokalne televizije bude prevashodni cilj odnosno dostignuće, Vi u Vašem „maničnom“ napadu na mene dovodite u pitanje svrsihodnost postojanja lokalne opštinske televizije? Pa gospodine predsjedniče, njenim otvaranjem prije svega otvoriće se nova radna mjesta. Biće to prilika za mnoge medijske stvaraoce da konačno budu svoji na svome, da Bar konačno dobije prozor u svijet odnosno region. Tužno je što ja kao odbornik moram da Vas edukujem tome. Četvrta istina. Nezavisnost lokalnog javnog emitera. Dokaz koliku Vi imate želju da mediji u Baru budu uistinu „nezavisni“ pokazuje Vaše „obrušavanje“ u avgustu prošle godine na uredništvo Radio Bara i portala Bar info. Tada ste, podsjećam javnost, optužili ovu medijsku kuću na „tendencioznost u izvještavanju i stranačku propagandu”, te “neprofesionalnost i pristrasnost u izvještavanju” i to samo zbog činjenice što Vam nijesu u izvještavanju sa sjednice pomenuli drektora Vodovoda, odnosno kadra partije kojoj pripadate. Kao vid klasičnog pritiska ali i prijetnje, uredništvu u obraćanju tada upućujete sljedeće: „O radu Radio Bara će se svakako raspravljati i na sjednici SO Bar, gdje treba očekivati da odbornici svih partija, pa i DPS-a saopšte svoje stavove.” Tada ste pokušali direktno da utičete na uređivačku politiku lokalnog javnog emitera", rekao je Leković.

On navodi da je upravo to cilj i jedina istina predsjednika Opštine Bar - da sve stavite pod svoje, da sve kontroliše, pa i tokove skupštinskih zasijedanja.

"Na kraju želim da Vam saopštim da sam od Vas navikao na prizemno obraćanje i zamjenu teza, ali da me to, niti bilo šta drugo neće zaustaviti u javnom iznošenju istine koju moraju znati svi građani Bara, da ste potrošač, da prodajete zemlju u bezcijenje, da rušite parkove, fingirate tendere, pritiskate medije, a da je na kraju Vaše jedino istinsko dostignuće dežurna advokatura u kabinetu Branimira Gvozdenovića", zaključio je Leković.

Bonus video: