Kandidatkinja za ministarku odbrane: Ko je Olivera Injac

"Olivera Injac je jedini profesor bezbjednosti i vanredni profesor na UDG. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, koja je pisala veliki broj radova, učestvovala u kreiranju stratega bezbjednosti... Govori dva jezika. Ima brojne kontakte... Ne potcjenjujem političare, ali ova vlada treba da bude ekspertska", naveo je Krivokapić na današnjoj konferenciji.

135801 pregleda 2169 reakcija 179 komentar(a)
Injac, Foto: hs.udg.edu.me
Injac, Foto: hs.udg.edu.me

Olivera Injac kandidatkinja je za ministarku odbrane u Vladi Crne Gore.

To je na današnjoj konferenciji saopštio mandatar za sastav Vlade, Zdravko Krivokapić.

"Olivera Injac je jedini profesor bezbjednosti i vanredni profesor na UDG. Završila je mnogobrojne seminare koji se tiču EU integracija, koja je pisala veliki broj radova, učestvovala u kreiranju strategija bezbjednosti... Govori dva jezika. Ima brojne kontakte... Ne potcjenjujem političare, ali ova vlada treba da bude ekspertska", naveo je Krivokapić na današnjoj konferenciji.

Olivera Injac je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 1999. godine. Na Fakultetu političkih nauka (FPN) završila je 2005. godine postdiplomske studije, a na istom fakultetu je i magistrirala na temu “Sociološki aspekti savremenog terorizma u Evropi”.

Doktorsku disertaciju je odbranila 2005. godine na FPN-u na temu „Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti”.

U Centru za međunarodne studije i studije bezbjednosti “George Marshall”- Garmisch-Partenkirchen (Njemačka), završila je program studija bezbjednosti (Advanced Security Studies) 2007. godine. Tu je završila program za predstavnike izvršne vlasti (Senior Executive Seminar) na temu „Migracije i međunarodna bezbjednost: izazovi i mogućnosti”, april 2008.godine.

Usavršavala se na Institutu za odbranu Ministarstva odbrane SAD (Defence Institute of Legal Studies)- Newport, Rhode Island gdje je završila program „Legalni aspekti borbe protiv terorizma“ 2007.godine.

Od 2000. do 2007. bila je samostalni savjetnik-analitičar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore u Službi javne bezbjednosti-Uprava kriminalističke policije i Odjeljenje za analitiku.

Nakon toga bila je samostalni savjetnik u Odjeljenju za međunarodnu policijsku saradnju.

Na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) na Humanističkim studijama od 2008. do 2011. bila je asistent za grupu predmeta iz bezbjednosti, 2008-2011.godina.

Na istom Univerzitetu od 2011-2016.godine bila je docent za grupu predmeta iz bezbjednosti, a od tada do danas je vanredni profesor za grupu predmeta iz bezbjednosti.

Bonus video: